Felássa a kertet?

2016. június 27.

Felássa a kertet?

Itt a nyár, végre rendbe tettük a kertet, talán még kertészt is hívtunk a munkálatokhoz. Kedvencünk mégsem díjazza. Legalábbis nem úgy tűnik, hiszen mély krátert, vagy akár krátereket ásott magának gyönyörű kertünkben.

Egyértelműen bosszantó a történet, de lehet, hogy kertünk kialakításánál nem vettük figyelembe kedvencünk igényeit.

Főképp a nyári hőségben ásó kutyáknál át kell gondolnunk, hogy elegendő árnyékos helyet biztosítottunk-e neki, mert egyértelműen hűvös helyet próbál magának kialakítani. Ebben az esetben a megdorgálás teljesen felesleges, hiszen jogos az igénye. Vagy hagyjuk meg neki a kialakított helyét, ha nem olyan zavaró, vagy mi gondoskodjunk neki megfelelő helyről.

Egyéb esetben, előfordulhat, hogy pusztán szórakozásból ássa fel kedvencünk a kertet. Ennél a problémánál sokkal trükkösebbnek kell lennünk, de nem bonyolult a megoldása. Kezdjük el kutyusunk székletét odahordani az ásott gödörbe. Kedvencünk rendelkezik az igénnyel, hogy ne mocskolja össze magát a saját dolgával, így oda nem fog többet járni. Számítsunk rá, hogy új helyet kereshet magának az ásásra, de következetesen pakoljuk oda az ürülékét a gödörbe. Egy idő után ezzel a negatív élménnyel fogja párosítani a gödreit, így felszámolhatjuk az ilyen jellegű tevékenységeit.

Érdemes a probléma megszüntetése után 1-2 hónappal nekifogni a kert rendbetételének, amikor már biztosak lehetünk a sikerben, mert a frissen felásott föld újra kísértésbe ejtheti és kezdhetjük elölről az egészet.