Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Frizbi kisokos – tippek a tanuláshoz

2018. szeptember 17.

Frizbi kisokos – tippek a tanuláshoz

A rendszeres mozgás nagyon fontos, akár kutyáról, akár emberről van szó. A közös frizbizés pedig remek formája annak, hogy egyszerre mozgassuk át testünket négylábú barátunkkal. Ha kutyusunk igazi energiabomba, akkor mindenképp érdemes megtanítani frizbizni, mert amellett, hogy kifejezetten szórakoztató, segít kellőképpen lefárasztani az ebet.

Még mielőtt belefognánk a tréningekbe, az első feladatunk a megfelelő játékszer kiválasztása lesz. A kutyának szánt frizbinek tudnia kell repülni a levegőben, úszni a vízen, és könnyűnek kell lennie, hogy sokáig tudjon lebegni, valamint a kisebb testű kutyusok is komolyabb erőfeszítés nélkül és sikerélménnyel tudjanak játszani.

DogsCreek kutyajáték Easy Fly frizbi 24cm

Fontos megjegyezni, hogy nem minden eb képes arra, hogy elkapja az eldobott tárgyat, még mielőtt az földet ér. Van azonban néhány fajta, akik nagy valószínűséggel remek partnerek lesznek, ha frizbizésről van szó, ilyenek például a labradorok, a német juhászok, a border collie-k, és a golden retrieverek is.

Ha frizbizni szeretnénk kedvencünkkel, akkor meg kell tanítanunk neki, hogyan is kell vele játszania. Ez fajtától függően rövidebb és hosszabb ideig is tarthat, legyünk türelmesek. Miután mi magunk megtanultuk a kívánt irányba dobni a frizbit, kutyusunk pedig el tudja azt kapni, utána jöhetnek az izgalmasabb trükkök is, de először az alapoknak kell magabiztosan mennie.

A sikeres és hosszantartó játékhoz elengedhetetlen a jó minőségű frizbi kiválasztása. Ma már különböző méretű, anyagú és színű játékszerek közül válogathatunk, de a lényeg, hogy olyat válasszunk, amely anyaga tartós, viszont biztosan nem sérti meg bundás barátunk ínyét vagy fogait a tréning közben. A frizbi súlyát is ajánlott figyelembe venni, minél könnyebb, annál tovább tud a levegőben repülni. Ha gyakran járunk vízpartra háziállatunkkal, ahol lehetőségünk van játszani, akkor győződjünk meg arról is, hogy a kiválasztott termék képes fennmaradni a víz tetején.

Miután megvásároltuk a tökéletes frizbit, a következő lépés az eb érdeklődésének a felkeltése. Egyes kutyákkal ez rendkívül egyszerűen megy, ám előfordulhat, hogy szükség lesz egy kis cselre is. Ha kutyusunkat nem hozza lázba a frizbi látványa, akkor dörzsöljünk a széléhez valamilyen finomságot (mogyoróvajat, virslit, szárazeledelt), hogy ott maradjon az illata, így biztosan sikerül felébreszteni pajtásunkban a vágyat, hogy megszerezze a nálunk lévő, eddig még ismeretlen tárgyat.

Miután sikerült elérnünk kedvencünknél azt, hogy el akarja kapni az új játékszert, rá kell vezetnünk arra, hogy a lényeg az, hogy megszerezze, majd vissza is hozza nekünk. Először ne engedjük el a frizbit, csak emelgessük az állat előtt, és hagyjuk, hogy időnként a fogai közé vegye. Csak ezt követően kezdjük el reptetni a frizbit, a távolságot és a magasságot pedig fokozatosan növeljük. Előnyből indulunk, ha az eb már ismeri a „Hozd vissza!” parancsszót. Ám pozitív visszajelzésekkel, dicsérettel, és türelmes gyakorlással akár rövid idő alatt is megtanulható. Segíthet, ha két frizbink is van, így ahhoz, hogy megkapja a még nálunk lévőt, oda kell adnia a korábban eldobottat. Eleinte mindig adjunk a visszakapott frizbiért egy szem jutalomfalatot is kedvencünknek, így könnyen megérti majd, hogy hogyan kell cselekednie.

Real Nature Wilderness Meat Snack csirke 150g

Ügyeljünk arra, hogy ne dobjuk túl magasra a frizbit, nehogy megsérüljön az állat valamelyik végtagja.

A levegőbe dobás helyett akár a földön is guríthatjuk a tányér alakú játékszert. Előfordulhat, hogy így még szívesebben veszi majd célba játszópajtásunk. A lényeg, hogy semmit se erőltessünk, mert fontos, hogy mindkét fél számára vidám legyen a kikapcsolódás.

 

Forrás: doggiefetch.com