Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Ha kedvenced gondozásáról van szó: Ne kérdezz akárkit. Kérdezz minket!Ha kedvenced gondozásáról van szó: Ne kérdezz akárkit. Kérdezz minket!

Mikor kisállattartóként kedvenceink megfelelő gondozására és egészségük fenntartására gondolunk, számos kérdés merülhet fel. Bármilyen kérdés megengedett, azonban érdemes átgondolnunk, hogy azokat kinek tesszük fel. A Fressnapfnál szívesen adunk tanácsot, hogy gazdiként biztosan meglegyen minden tudásod ahhoz, hogy megfelelően tudd gondozni kedvencedet.

A legtöbb állat esetében a szemek és fülek külön ápolása nem szükséges. Ugyanakkor mindkét érzékszervet érdemes rendszeresen ellenőrizni, hogy észrevegyük az esetleges elváltozásokat, és szükség esetén mihamarabb meg tudjuk mutatni őket az állatorvosnak. Folyadékot sosem szabad a fülbe vagy szembe juttatni állatorvosi javallat nélkül. Néhány állatfajta esetében például veleszületett szőr található a belső fülcsatornában, ezeket professzionális módon, rendszeresen el kell távolítani. Az is fontos, hogy a szőr ne zavarja kedvencünk látóterét. A szem külső részét óvatosan megtisztíthatjuk egy nedves ruhával.

A hosszú szőrű nyuszik esetében kiemelten fontos a megfelelő bundaápolás. Az elhalt aljszőrzetet el kell távolítanunk, a szemeknek és az orrnak szabadon kell maradnia. Ezenkívül nagyon fontos arra is figyelnünk, hogy a nyulak szőrébe ne ragadjon ürülék, ami odavonzhatná például a legyeket. Ha egy másik nyuszi elkezdi tisztogatni a hosszú szőrű társát, gyakran kialakul úgynevezett bezoár –  ezek szőrladbák, melyet a magukat és egymást tisztogató kedvencek lenyelhetnek -, ami akár életveszélyes is lehet, mivel elzárhatja a gyomor szűk kivezetőnyílását. Bizonyos esetekben tapsifülesünk bundájának a megnyírása is indokolt lehet. Bármilyen nyuszit is tartasz,  kedvenced szőrének ápolásához a Fressnapfban kiváló kiegészítőket találsz.

Segítsük a karmok természetes kopását! Ez kinti kedvencek, valamint a szabadban sokat sétáló kutyák és a kaparófát rendszeresen használó cicák esetében egyszerű, hiszen a karmok természetes kopása adott. A kisemlősök és madarak esetében is fontos ennek elősegítése – apró kedvenceink esetében a különböző padlófelületeken való sok mozgás, az ásás lehetőségének biztosítása, míg a madarak esetében pedig a különböző átmérőjű és keménységű fából készült ülőrudak alkalmazása segíthetnek megakadályozni a karmok túlnövését. Ammennyiben a karmok mégis túl hosszúvá válnak, akkor valószínűleg több karomkoptató tevékenységet kell beiktatnunk kisállatunk életébe, de fontos, hogy előbb az állatorvosnál iktassunk be egy körömvágást is.

Találd meg a megfelelő termékeket kedvenced számára!

A rendszeres gondozás és ápolás az egészséges és hosszú élet alapja. Akár cicákról, kutyákról, kisemlősökről, madarakról, hüllőkről vagy akváriumlakókról van szó, a Fressnapfban biztosan megtalálod a megfelelő termékeket, legyen szó akár gyógyhatású eledelről vagy ápolási termékekről kedvenced számára.


Ápolóeszközök háziállatoknak:

Kérj tanácsot kedvenced gondozásával kapcsolatban kedvenc Fressnapf üzletedben!

Szakértő munkatársaink örömmel válaszolnak minden ápolással kapcsolatos kérdésre áruházainkban, és megfelelő megoldást ajánlanak a gazdik és kedvenceik számára.

A legközelebbi Fressnapf áruházak felfedezése