Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Gyerekek és a hüllők

2018. augusztus 31.

Gyerekek és a hüllők

Szinte minden szülő találkozott már azzal a kéréssel, hogy gyermeke szeretne egy hörcsögöt, nyuszit vagy kutyust. De mi a helyzet, ha csöppségünk nem szőrmókot, hanem hüllőt szeretne háziállatnak? Furcsa lehet a kérés, de most segítünk a megfelelő választásban!

Hány éves kortól érdemes a gyereknek kisállatot ajándékozni?

Nagy felelősség egy másik életről gondoskodni, ezért ha 10-12 éves kor előtt szeretne háziállatot gyerkőcünk, számolni kell vele, hogy a megvásárolt apróság a mi állatunk lesz a későbbiekben. Ha egész pici kortól szoktatjuk az állat szeretetéhez, az később sokat számíthat mind az önálló állattartásában, mind a gyerek személyiségében. Természetesen 12 éves kor felett is szükség van a szülői felügyeletre, de ebben a korban már kialakul egy akkora felelősségtudat, hogy önállóan is a gyerekekre lehet bízni egy élőlényt.

Milyen hüllők alkalmasak gyermek mellé?

Figyelembe kell venni, hogy hiába elég érett az állattartáshoz gyermekünk, akkor is csak egy gyerek. Húz, nyúz, néha esetleg akaratlanul rosszul fogja meg kedvencét, ezért semmiképpen ne válasszunk olyan hüllőt, amelyik támadhat, vagy bármilyen módon veszélyt jelenthet rá.

Leopárd gekkó

A leopárd gekkó aranyos mosolygós pofija és élénk színe rögtön megdobogtatja a pici szíveket. Nem szükséges hatalmas terráriumban tartani és bátran kézbe vehető, mert szelíd és nincsenek éles fogai, amellyel megsebesíthetné kis gazdáját. Hátránya lehet, hogy ha pici gyermek kezébe kerül, könnyen baja eshet. Nem bírja olyan jól a gyűrődést, ha véletlenül rosszul fogják meg a kis testét, akár meg is nyomódhat.

Szakállas agáma

Az agáma is remek választás, hiszen ez a hüllő igazi társa lehet csöppségünknek. Mókás és igazi kalandor, szeret a kertben vagy a lakásban mászkálni. Nagyobb termetéből adódóan kifejlett korában nehezebb pusztán a kézbevétellel megsebesíteni, viszont éles karmai miatt óvatosan kell felemelni. Kisebb gyermekek kezébe csak akkor adjuk, ha ül, és az ölébe tudja tenni a hüllőt, hiszen ha leesik, komoly baja eshet. Tartása egyszerű, könnyedén takarítható, tisztántartását gyermekünk is egyszerűen elvégezheti.

Teknősök

Népszerű választás lehet valamelyik egyszerűbben tartható vízi vagy szárazföldi teknősfaj is, azonban egyes páncélosok nem annyira gyermekbarát állatkák. Ha kézbe veszik őket, hajlamosak lehetnek harapni, vagy egyszerűen elbújnak, aminek nagy valószínűséggel nem fog örülni a kis gazdi. Természetesen kellő odafigyeléssel és türelemmel belőlük is barátságos kis kedvenc válhat.