Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Gyorssegély Ukrajnának: Szolidaritás emberekkel és állatokkal

2022. március 04.

Gyorssegély Ukrajnának: Szolidaritás emberekkel és állatokkal

Ukrajnában háború dúl. Jelenleg emberek ezrei menekülnek nemcsak családjukkal, de háziállataikkal egyaránt, együtt próbálnak biztonságba jutni. Európa-szerte hatalmas a segítőkészség, és egyértelmű, hogy minden támogatás segít az embereken és az állatokon ebben a vészhelyzetben!

Célzott segítségnyújtás

A helyzet a helyszínen nem minden esetben tisztázott jelenleg, sok segítőkész ember és elkötelezett szervezet próbálja feltárni azt, valamint a menekültek és kedvenceik igényeit megismerni. Jelenleg mi is igyekszünk átlátható képet kapni, kapcsolatban állunk partnereinkkel és állatvédő szervezetekkel, hogy kiderítsük, hogyan tudnánk hatékonyan és célzottan segíteni.Ezen kívül számos egyéb természetbeni adományt, például eledelt és szállítóboxokat is készenlétben tartottunk, hogy azonnal segíteni tudjunk.

Nemrég érkezett meg az adományunk, mellyel ukrán állatvédő szervezeteket és menhelyeket támogattunk. Először 46 raklap kutyaeledelt és a 20 raklap cicaeledelt tartalmazó, összesen 19.12 tonna súlyú BioPlan adománnyal támogattuk a menhelyeket az Állatvédők Érdekvédelmi és Szakmai Szövetsége segítségével, majd további 40 raklap macskaeledelt és 26 raklap kutyaeledelt adtunk át, így plusz 15.7 tonna élelemmel támogattuk a veszélybe került állatokat.

Emellett német anyavállalatunk együttműködik az Aktion Deutschland Hilft szervezettel és a Német Állatvédő Szövetséggel (Deutscher Tierschutzbund e.V.), hogy akut gyorssegélyt nyújtsunk, és pénzbeli és természetbeni adományokkal támogassuk a helyszínen dolgozó elkötelezett segítőket.

Együttműködés emberért és állatért

A menekülés és evakuálás miatt sok állat maradt a háborús övezetben. Számos ukrán állatvédő még mindig a helyszínen van, hogy gondoskodjon a kóbor kutyákról és macskákról, valamint a hátrahagyott háziállatokról.

De nemcsak az újabb támadásoktól való mindennapos félelem nehezíti a bátor hősök munkáját. Gyakran nincs elég pénz az állatok ellátására sem. Ezért a humanitárius segítségnyújtás mellett az állatok ellátására és az ukrajnai állatvédő szervezetekre is összpontosítunk. Amint konkrét hiányt jeleznek felénk, széles körű természetbeni adományokkal támogatjuk őket.

Gyorssegély Ukrajnának: Mit tehetek?

Számos komoly szervezet kínál célzott segítséget embereknek és állatoknak az adott helyszínen. Ennek ellenére gyakran nehéz valódi támogatási lehetőségeket találni. Jelenleg is próbálunk áttekintést kapni a jelenlegi helyzetről, különösen a menekültek és a szervezetek igényeiről. Ha segíteni szeretnél, akkor a következő dolgokra érdemes figyelned:

  1. Célzott támogatás: Fontos, hogy előre tájékozódjunk, mire van helyben szükség, és mi használható fel. Csak akkor adományozz például élelmiszert vagy ruhát, ha a helyi szervezetek kifejezetten kérik ezeket. A közvetlen pénzadományokkal a helyi szervezetek fontos segédeszközöket tudnak vásárolni, így felesleges logisztikai és szállítási költségeket takaríthatnak meg.
  2. Megbízható szervezetek: Gyakran nehéz kideríteni, hogy a támogatás valóban oda jut-e el, ahol szükség van rá. Komoly információforrásokra és követhető adományozásra támaszkodjon. A megbízható szervezetek szívesen beszámolnak a helyszínen végzett munkájukról.
  3. A megfelelő segítség: pénz- és természetbeni adományok mellett számos szervezet próbál szállást is szervezni a menekültek számára. Tájékozódj előre, hogy milyen támogatásra van helyben szükség.