Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hidegtűrő kutyafajták

2019. november 03.

Hidegtűrő kutyafajták

Egyes kutyusok jól úsznak, mások jól futnak, és néhány fajtát csupán azért tenyésztenek, mert rendkívül cukik. A hidegtűrő kutyafajták könnyedén megbirkóznak a zord időjárással is. Kifejezetten jól érzik magukat a hóban, és a sarkvidéki területeken még a szánhúzásban is segítenek, így hasznos társak a munkavégzés során. Ha olyan négylábút szeretnénk, amely komfortosan érzi magát odakint a téli napokon is, akkor meghatározott fajták közül ajánlott választanunk.

  1. Szibériai husky

A szibériai huskyk egyedülálló külsejükről és hidegtűrő képességükről a legismertebbek. Kétrétegű bundával rendelkeznek, amely nagyon jól szigetel, de nem gátolja őket a mozgásban, és az állatok karcsú alkatát sem rejti el. Ahogy a nevük is jelzi, Szibériából származnak, ahol első sorban az emberek munkáját segítik, többedmagukkal a szánt húzva szállítják az árut kisebb-nagyobb távokon keresztül.

  1. Alaszkai malamut

Az alaszkai malamutok szintén szánhúzó kutyák, megjelenésükben hasonlítanak a szibériai huskykra, de hosszabb, nehezebb bunda tartja a testüket melegen. Alaszkai őshonosok, a régi, sarkvidéki kutyafajták egyikének tartják őket. Nem zavarja őket a hideg, és nagyszerű háziállatok lehetnek a csapadékosabb éghajlatú területeken lakók számára is.

  1. Bernáthegyi

A bernáthegyi kutyák hatalmasra nőtt, szeretnivaló mackók. Évtizedek óta használják őket embermentésre a havas hegyekben. Túrázók és síelők nyomára képesek rábukkanni a kemény, fagyos svájci Alpokban is, ahonnan származnak. Izmosak, sportosak, vastag bundával rendelkeznek, így az egyik legjobb hidegtűrő fajtának számítanak.

  1. Tibeti terrier

A tibeti terrierek kisebbek, mint a legtöbb hidegkedvelő kutyafajta, de szuper társak, és jól viselik a téli hónapokat. Tibetből származnak, ahol terelő, őrző kutyaként tartották, illetve esetenként tartják őket ma is a havas hegyvidékeken. Hosszú szőrüknek és nagy mancsaiknak köszönhetően remekül boldogulnak a hófedte domboldalakon.

  1. Amerikai eszkimó kutya

Az amerikai eszkimó kutyák szintén kistermetűek, hosszú, dús, hófehér bundával rendelkeznek. Hihetetlenül okosak és tökéletes társak minden élethelyzetben. Sűrű bundájuk nem csak melegen tartja őket, hanem szárazon is, elegendő megrázniuk hozzá magukat.

  1. Újfundlandi

Az újfundlandiak óriásiak, felnőtt korukra akár a 70kg-os testtömeget is elérhetik. A mai napig is kiváló segítőtársak a vízi mentésben. Vastag szőrüknek és izmos testüknek köszönhetően képesek megbirkózni a zord időjárás viszontagságaival. Talán első ránézésre mást gondolnánk, de nagyszerű társak, a gyermekekkel is jól kijönnek.

  1. Akita

Az akita Japánban királyi fajtaként ismert. Vastag bundájuk nem hagyja kihűlni a testüket. Eredetileg Japán hidegebb területein nyomkövető- és vadászkutyákként használták őket. Bár időnként képesek magukat megmakacsolni, mégis hihetetlenül hűséges társként éldegélnek az emberek mellett.