Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

A higiénikus macskaalom titka

2018. január 31.

A higiénikus macskaalom titka

A tiszta és illatos macska alom boldog gazdit és játékos, egészséges macskát jelent. Annak érdekében, hogy kedvencünk mindig kényelmesen érezze magát az alom használata közben számos dologra érdemes odafigyelni. Cikkünkből most megtudhatod mi a higiénikus macskaalom titka.

A megfelelő alom kiválasztása kulcsfontosságú, ezért lényeges, hogy olyat válasszunk, ami nekünk és cicánk számára is a legideálisabb. A különböző típusok között minden macskatulajdonos megtalálja az igényeinek megfelelőt. Megkülönböztetünk csomósodó és nem csomósodó almokat. A csomósodó almok kis labdákat képeznek, ha nedvesség éri őket, a nem csomósodó, azaz nedvszívó almok pedig beszívják a nedvességet, de nem állnak össze.

MultiFit alom Diamonds csomósodó 8l

MultiFit alom Diamonds 15l

Az agyag bár jól magába szívja a szagokat és a nedvességet gyakran porzanak, így macskánk tappancsain széthordja a lakásban. A finomszemcsés változat igen elterjedt, mivel a szennyezett rész kis csomókban összeáll benne, ezáltal könnyebb takarítani és tisztán tartani.

Környezetbarát cicatulajdonosok számára is létezik megoldás. Ezek a típusok újrahasznosított anyagokból vagy biológiailag lebomló anyagokból készülnek, mint az újságpapír, a faforgács vagy a kukorica.  Állaguk a finom homokhoz hasonló vagy granulátum formátumban tudjuk őket megvásárolni.

MultiFit kisemlős alom fa pellet 20l / 12kg

Egyre népszerűbb a szilikagél-alom, amely akár 3-4 hétre is elegendő. Az apró műanyag gyöngyöknek köszönhetően kellemes látványt nyújtanak és a szagokat is remekül magukba szívják.

MultiFit alom Diamonds szilikát 8l

A megfelelő cicavécé kiválasztása mellett, nagyon fontos, hogy az alomból ne áradjon kellemetlen szag, melyet több módon is elősegíthetünk.  Különböző spray és púder illatosítók közül is választhatunk vagy használhatunk speciális illatosító gyöngyöket, amelyek az alomba keverve fokozatosan engedik ki a kellemes aromát és semlegesítik a nem kívánatos szagokat. Ne vigyük túlzásba használatunkat, mert előfordulhat, hogy selyemtalpú barátunk az erős illatok miatt nem veszi igénybe az almot.

MultiFit alom szagtalanító, Vanília 750g

Két-háromhetente egy teljes tisztítás és alomcsere szükséges, amíg nem áradnak kellemetlen szagok a tálcából elég kipótolni és utántölteni. Az alom hatékony és egyszerű tisztítása érdekében szerezzünk be egy alomtisztító lapátot és a nedves részeket naponta távolítsuk el. Ezzel a lyukacsos eszközzel könnyedén átszitálhatjuk a kavicsokat, így tovább tart az alom.

Ha megtaláltuk a tökéletes almot, akkor tartsunk ki mellette. A macskák igen érzékenyek és a gyakori változtatások megzavarhatják az alomra járási szokásaikat.