Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hogyan hűtsük le kutyánkat a nyári melegben?

2019. július 12.

Hogyan hűtsük le kutyánkat a nyári melegben?

A nyár megannyi izgalmas programlehetőséget rejthet magában, ám a legmelegebb napokon nem csak a szórakozásra, hanem a megfelelő védelemre is fel kell készülnünk. Bizony a kutyusoknak is okozhatnak kellemetlenségeket a tűző napsugarak, ők is leéghetnek, illetve hőgutát kaphatnak. De szerencsére segíthetünk nekik abban, hogy könnyebben átvészeljék a kánikulát.

 1. Tartsuk az ebet hidratálva

Az első és legfontosabb dolog a meleg időszakban, hogy győződjünk meg arról, hogy bundás barátunk elegendő vizet fogyaszt. Ilyenkor az állat szervezetén gyorsabban keresztülmegy a víz, így hamarabb kiürül az edény, tehát gyakrabban kell újratöltenünk. Arra is figyeljünk, hogy milyen gyorsan melegszik fel az innivaló, segíthetjük a hidegen tartást azzal, ha árnyékos helyre tesszük a tálkát, vagy időnként beledobunk néhány jégkockát.

 1. Vásároljunk medencét

Egy olcsóbb gyerekmedence szuper választás lehet, ha rendelkezünk udvarral és kedvencünk szeret pancsolni. A víz hűsíti majd az eb testét és kellemesen kikapcsolódhat vagy mókázhat is benne. Sőt, akár még a kutyasampon is előkerülhet, hiszen kint sokkal kényelmesebb lehet a fürdetés, mint a fürdőszobában.

Medencében való szórakozás helyett persze egy kutyabarát strand is szóba jöhet, ahová ne felejtsük el magunkkal vinni frizbinket is.

DogsCreek kutyajáték Fly frizbi narancssárga 23cm

 1. Kínáljuk pajtásunkat fagyasztott finomságokkal

Ha kutyusunk szereti a pocakját, akkor mindenképp érdemes hideg, magas víztartalmú falatokkal meglepnünk. Beszerezhetünk vagy készíthetünk kutyafagylaltot, de érdemes lefagyasztani húslevest, uborkát és smoothie-t is. A hideg falatokkal azonban nem szabad túlzásba esnünk, mert a nagy mennyiségű jeges étel irritálhatja a kutya gyomrát, vagy akár mandulagyulladás is lehet a következménye.

 1. Biztosítsunk hűvös felületet

Amikor egy idősebb kutya a szokásosnál többet fekszik a padlón, az jelentheti azt, hogy beteg. Ám a forró, nyári napokon, a hideg csempén való heverészés a fiatalabb kutyusok számára is tökéletes időtöltés lehet. Szóval, ha tehetjük, nyáron engedjük meg kedvencünknek, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában hűsölhessen a kövön. Egy bevizezett törölköző leterítésével könnyedén fokozhatjuk a hatást.

 1. Szerezzünk be egyéb felszereléseket

Egyre több helyen kapható hűsítő kutyagallér, mellény vagy fekhely, na és persze kiscipők is, amik megvédik az eb mancsait a forró betontól. Érdemes alaposan körülnéznünk és beszereznünk azokat a termékeket, amelyek komfortosabbá tehetik négylábúnk mindennapjait.

 1. Legyen árnyékos terület

Ha kinti kutyusunk van vagy benti kutyánkkal sok időt töltünk a szabadban, figyeljünk arra, hogy az állat mindig elvonulhasson egy árnyékos helyre, ha szükségét érzi. A medence mellé is ajánlott felállítani egy napernyőt, ugyanis bundás pajtásaink is leéghetnek, különösen, ha világos bőrrel és rövid szőrrel rendelkeznek. És nem szabad elfeledkezni a hőguta veszélyeiről sem.

 1. Rendszeresen fésüljük át a bundát

Kutyakefe segítségével távolítsuk el az elhalt szőrszálakat pajtásunk bundájából, így egy kicsivel könnyebben vészeli majd át a hőséget. Bizonyos fajtáknál a kutyakozmetika és egy kis szőrnyírás is szóba jöhet.

 1. Amit ne tegyünk
 • Ne hagyjuk az ebet egyetlen percre sem egyedül az autóban.
 • Ne induljunk sétálni a nap legmelegebb részében, inkább kora reggelre vagy estére időzítsük a hosszabb kinti programokat.
 • Ne hagyjuk, hogy négylábúnk sokáig tartózkodjon a forró betonon.