Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Hogyan játszhatunk kisemlősünkkel?

2022. június 03.

A kellemes, nyári napokon kisemlősünket is kényeztethetjük közös, kinti szórakozással. Legyen szó az olyan apróságokról, mint például a hörcsögökről vagy patkányokról, illetve a nagyobb állatokról, mint például a tengerimalacokról, csincsillákról vagy nyulakról, mindannyian képesek élvezni azt, ha a fűben szimatolhatnak és játszhatnak gazdájukkal. Ami a legfontosabb, hogy mindezt biztonságos módon tehessék.

Készüljünk fel rá

Annak érdekében, hogy a szabadtéri játék a lehető legjobb élményt nyújtsa, szem előtt kell tartanunk mind a saját, mind kedvencünk egészségét. Kint is mindig legyen elérhető friss víz, és a melegebb napokon válasszunk árnyékos területet. A kisemlősök nem bírják annyira jól a kánikulát, mint az emberek, ezért ügyeljünk arra, hogy ne tegyük ki őket közvetlen napfénynek és túl magas hőmérsékletnek sem. Extra melegben inkább a beltéri mókázást részesítsük előnyben.

Ha van más háziállatunk, például kutyánk vagy macskánk is, akkor figyeljünk arra, hogy ne hozza stresszhelyzetbe kisemlősünket. Próbáljuk meg felajánlani neki valamelyik kedvelt játékát, hogy boldog legyen, de távol maradjon kisebb szőrgombócunktól.

Kültéri biztonság

A kinti játékhoz szerezzünk be egy megfelelő méretű, masszív karámot vagy kifutót kisemlősünknek. Ne feledkezzünk meg arról, hogy a kisállatok különösen ravaszak, ha szökésről van szó, így a magasság és a rácsok közötti távolság egyaránt fontos lehet. Futóegér vagy hörcsög esetében ideális alap lehet egy műanyag gyermekmedence is, a nagyobbakat pedig benti ketrecükkel együtt is kitehetjük.

Nyuszikra, vadászgörényekre és tengerimalacokra akár hámot is adhatunk, és póráz segítségével felfedezhetjük az egész udvart is, ha kíváncsi természetű kedvencünk.

Játéklehetőségek a szabadban

Ha megvan a helyszín, akkor kezdődhet a szórakozás! Kínálhatunk apró pajtásunknak valamilyen új, nyári csemegét, amit meg kell szereznie tőlünk, de ki is találhatunk különböző fizikai gyakorlatokat a számára. Ideális finomság lehet például néhány falat sárgarépa, saláta vagy eper a kertből, de válogathatunk a kereskedésekben kapható magas zöldség- és gyümölcstartalmú jutalomfalatok közül is.

A kisemlősök általában szeretnek rágcsálni, így akár egy új rágójátékkal is meglephetjük pajtásunkat. Egy izgalmas vesszőhíd, amelyből akár odú is lehet, vagy egy finom fűlabda is remek választás.

Akár mozgásra is ösztönözhetjük kisbarátunkat. Állítsunk fel egy kisebb akadálypályát. A már ismert berendezési tárgyait keverjük össze kültéri elemekkel. Jó ötlet lehet betenni egy nagyobb követ sziklamászáshoz, felhalmozni egy kupac füvet vagy hídként használni egy botot, esetleg keskeny falécet. Legyünk kreatívak!

Az együtt töltött idő a kék ég alatt nem csak hangulatunkra lehet pozitív hatással, hanem egészségünkre is, továbbá erősítheti a kedvencünk és köztünk lévő köteléket. Bármilyen formáját is válasszuk a kinti mókázásnak, fontos, hogy valaki mindig figyeljen kisemlősünkre, és ne hagyjuk egyedül magára néhány percre sem.

További tartalmak

A legjobb játékok kisemlősödnek

A legjobb játékok kisemlősödnek

5 tipp apró barátod álomotthonához!

5 tipp apró barátod álomotthonához!

Tengerimalac tartás

Tengerimalac tartás

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok