Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Hogyan készülj fel egy cica befogadására?

2023. február 01.

Vannak, akik azt gondolják, hogy a macskák tartózkodóak és ellenszenvesek, pedig valójában nagyon ragaszkodó háziállatok és csodálatos társak, ezért érdemes jobban megismernünk őket. Egy cica befogadása hatalmas öröm lehet a számunkra, ha elhatároztuk, hogy meg szeretnénk osztani az életünket egy bársonytalpúval, ugyanakkor alapos felkészülést igényel. Néhány tipp segíthet abban, hogy minden jól csináljunk.

Költségvetés

Még mielőtt hazavinnénk egy minitigrist, fontos, hogy tudatosuljon bennünk, hogy egy macska gondozása bizony költségekkel jár, és az összeg az függ az állat igényeitől és saját életmódunktól is. Az egyik legjobb megoldás, ha menhelyről választunk cicát. Az örökbefogadási díj általában fedezi az első oltás, a féreghajtás, a mikrochipezés, valamint az ivartalanítás költségét is. Emellett pedig számolnunk kell az egyéb orvosi ellátások díjaival, továbbá a bolha- és kullancsvédelem, az élelem, az alom, a játékok és az egyéb kiegészítők is rendszeres kiadást jelenthetnek.

Menjünk el vásárolni

Amennyiben meggyőződtünk arról, hogy nem terheli meg a pénztárcánkat egy szőrös családtag érkezése, akkor szerezzük be a legfontosabb termékeket:

– Minőségi eledelek és jutalomfalatok
– Etető- és itatótál
– Kényelmes fekhely
– Macska wc, alomlapát és alom
– Kaparófa
– Játékok
– Ápolási eszközök (kefe, karomvágó)
– Szállítobox

Legyen egy biztonságos szobánk

A macskafélék nem szeretik a változásokat, idegen helyen általában kényelmetlenül érzik magukat. Egy megfelelően berendezett szoba biztonságot nyújthat cicánk számára, amire mindenképp szüksége van ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt tudjon alkalmazkodni új otthonához. Ennek egy privát területnek kell lennie, ahova gyerekek, vendégek és más háziállatok nem léphetnek be, az ajtónak pedig az első napokban mindig zárva kell maradnia.

Készítsünk be kistigrisünknek élelmet, vizet, fekhelyet, macska toalettet, kaparófát és játékokat is. Egy-két kartondoboz is hasznos lehet, remek búvóhelyként funkcionálhatnak. Ügyeljünk arra, hogy ne legyenek bent a szobában olyan tárgyak és növények, amelyek veszélyesek lehetnek kedvencünkre nézve. Időnként menjünk be cicánkhoz, de legyünk türelmesek, ne erőltessük a közeledést, várjuk meg, amíg ő próbál meg interakcióba lépni velünk.

Macskabiztos otthon

Miután elnyertük szőrös barátunk bizalmát, és azt látjuk, hogy jól érzi magát nálunk, kiengedhetjük őt a szobából, hogy a felügyeletünk alatt felfedezhesse a ház többi részét is. Azonban mire idáig eljutunk, meg kell győződnünk arról, hogy otthonunk teljes mértékben macskabiztos.

Ne legyenek elérhető helyen olyan tárgyak, amelyeket a bársonytalpú megrághat, lenyelhet vagy felboríthat. Szemetesünk zárható legyen, hogy cicánk biztosan ne tudjon hozzáférni a tartalmához. Mostantól semmiképp se hagyjunk ételt a konyhapulton, mert az emberi élelmiszerek árthatnak háziállatunknak. Sok növény szintén káros a macskafélékre, vigyázzunk, hogy ne legyen mérgező virágunk. A tisztítószereket, festékeket, gyógyszereket és az egyéb veszélyes készítményeket mindenképp egy zárt szekrényben tároljuk. Az elektromos vezetékeket pedig igyekezzünk alaposan elrejteni. Az ablakokra érdemes lehet macskahálót felszerelni, hogy ne tudjon kijutni rajtuk kedvencünk a szellőztetéskor.

Ha kellőképp odafigyelünk cicánk biztonságára és igényeire, valószínűleg hosszú és boldog élete lesz mellettünk.

További tartalmak

3+1 tipp a zökkenőmentes karácsonyhoz cicánkkal

3+1 tipp a zökkenőmentes karácsonyhoz cicánkkal

Így készítsd fel cicádat a télre

Így készítsd fel cicádat a télre

Hogyan készülj fel egy cica befogadására?

Hogyan készülj fel egy cica befogadására?

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok