Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Hogyan készülj közös utazásra cicáddal?

2023. május 23.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy egy cicával élhetünk együtt, akkor bizonyára tisztában vagyunk azzal mennyire fontos kedvencünk számára a mindennapi rutin, a lehető legkevesebb meglepetéssel. A macskák általában kötődnek az otthonukhoz, ott érzik magukat igazán biztonságban. Előfordulhat azonban, hogy bársonytalpúnkkal együtt kell utaznunk. Ilyenkor mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az út a lehető legkellemesebben teljen. Ehhez a kulcs a felkészülés.

A megfelelő macskahordozó

Sokféle szállítóbox közül válogathatunk, de a legjobb talán, ha olyat választunk, amelyik elől és felül is rendelkezik ajtóval, így könnyebben tudjuk kivenni, illetve betenni kedvencünket. Kiemelt szempont még a méret is. Egy hordozó legyen elég nagy ahhoz, hogy a cica fel tudjon benne állni és kényelmesen meg tudjon fordulni. Ha macskánk nagyobb fajta, például Maine Coon, akkor előfordulhat, hogy a kutyák számára készült szállítóboxok között találjuk majd meg az ideálisat. Ügyeljünk a stabil, minőségi anyaghasználatra és a megfelelő szellőzésre is.

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/macska/szallitoboxok-utazas-macska/

Már az utazás előtti napokban engedjük meg cicánknak, hogy felfedezze a hordozót. Jó ötlet lehet egy már ismert, szagmintával rendelkező, puha takarót és egy-két játékszert is az aljába tennünk. Az ismerős tárgyak és illatok segíthetnek csökkenteni a stresszt az utazás ideje alatt.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-kitty-takaro-szurke-60x60cm/

Utazás autóval

Ha autóval utazunk, figyeljünk arra, hogy a hordozó teljesen vízszintesen legyen a járműben, mert így nagyobb biztonságban érezheti magát kedvencünk. Ajánlott biztonsági öv segítségével becsatolni, illetve rögzíteni is a szállítóboxot. Amennyiben több órás út van tervben, jó ötlet lehet kis mennyiségű eledelt és vizet is tennünk a dobozba.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-etetotal-rozsdamentes-acel-200-ml/

Mindig vigyünk magunkkal papírtörlőt és tisztítószert is arra az esetre, ha vizeletet, székletet vagy esetleg hányást kellene feltakarítanunk. Egy csomag illatmentes nedvestörlő is nagy segítség lehet.

Utazás repülővel

Ha repülni fogunk, akkor mindenképp olyan szállítóboxot kell választanunk, amely megfelel a légitársaság követelményeinek. Mivel a biztonsági vizsgálat során ki kell vennünk cicánkat a hordozóból, ezért gondoskodjunk arról, hogy olyan hámot viseljen, amelyre gyorsan és könnyedén fel tudjuk csatolni a pórázt. Mivel a repülőtér hangos és ijesztő lehet, előfordulhat, hogy megriad kedvencünk és menekülőre fogná, ezért ezekre a kiegészítőkre mindenképp szükségünk lesz.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/more-for-macskaham-porazzal-barsony-bezs-s-m-19-30cm/

Ne felejtsük el magunkkal vinni háziállatunk egészségügyi kiskönyvét sem. Járjunk utána, hogy esetleg rendelkeznie kell-e cicánknak speciális oltásokkal és egyéb dokumentumokkal ahhoz, hogy beutazhasson velünk a választott országba.

Konzultálás az állatorvossal

Ha tudjuk vagy gyanítjuk, hogy macskánk nyugtalan lesz az utazás közben, akkor még jóval az indulás napja előtt egyeztessünk időpontot az állatorvosunkkal, hogy megbeszéljük a szorongás megelőzésének és kezelésének lehetőségeit. Még akkor is érdemes kikérnünk az állatorvos véleményét, ha bársonytalpúnk nem tűnik stresszesnek. A kor, a viselkedés és az általános egészségügyi állapot is befolyásoló tényező lehet.

Fontos megjegyezni, hogy nem feltétlen gyógyszeres kezelés lesz a megoldás, hiszen elegendő lehet például a Feliway Classic spray alkalmazása is, amely a benne lévő feromonoknak köszönhetően segíthet megnyugtatni a cicát, és ezáltal kellemesebbé válhat számára az út. A termék az emberekre és az állatokra nézve egyaránt biztonságos, amennyiben a javaslatoknak megfelelően használjuk.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/feliway-classic-spray-60ml/

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Hogyan készülj közös utazásra cicáddal?

Hogyan készülj közös utazásra cicáddal?

Cirmos nyaralás – elvigyem, vagy ne vigyem?

Cirmos nyaralás – elvigyem, vagy ne vigyem?

Karácsonyi készülődés – utazás kedvencekkel

Karácsonyi készülődés – utazás kedvencekkel

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj, hogy megajándékozhassunk egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal!


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.