Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hogyan nyerjük el tapsifülesünk bizalmát?

2018. október 19.

Hogyan nyerjük el tapsifülesünk bizalmát?

Igazán sok örömben lehet részünk, ha egy tapsifülest választunk társnak. A felhőtlen nyuszi-gazdi kapcsolat kialakításához azonban elengedhetetlen, hogy tappancsos barátunk megbízzon bennünk. Most segítünk, hogy mindenki számára könnyedén menjen az összeszokás!

Ahhoz, hogy igazán jó gazdija és társa lehessünk kis pamacsunknak, fontos ismernünk személyiségét, igényeit és félelmeit egyaránt. A nyuszik alapvetően zsákmányállatok, így a génjeikbe van kódolva a félelem, minden apró mozgásra felfigyelnek, és megrémülnek, ha nem megfelelően közeledünk feléjük vagy esetleg rosszul fogjuk meg őket. Különösen a kapcsolat elején, a bizalom kialakulása előtt kell erre odafigyelni, hiszen ha kellemetlen dolgokat párosít személyünkhöz kedvencünk, sosem fog igazán megbízni bennünk.

Attól, hogy mi imádjuk babusgatni és karba venni nyulunkat, ő nem biztos, hogy ugyanennyire élvezi ezt. A legjobb megoldás, ha emelgetés nélkül a nyuszi homlokát simogatjuk, mivel így igazán hamar jó érzéseket ébreszthetünk benne, és könnyebben a bizalmába fogad minket. Természetesen senkitől nem várható el, hogy ne emelje fel apró, puha kis szőrgombócát, sőt, igen fontos a közeli kapcsolat kialakítása. A megfelelő kézbevétel biztonságos érzést nyújt a nyuszinak, és egy idő után nem félni fog, hanem örülni fog közeledésünknek. Lényeges, hogy minden esetben nagyon óvatosan, a hátsó lábai és a feneke alá nyúlva emeljük fel őket! Amíg még csak ismerkedünk az új családtaggal, kizárólag lassan közeledjünk felé, hogy legyen ideje felkészülni az érintésre. Ha hátulról ragadjuk meg, pánikba eshet, hiszen ilyen helyzetben a nyuszik a ragadozókra asszociálnak elsőként. Az is nagyon fontos, hogy soha ne felülről közelítsünk felé, mert így egy magasból lecsapó ragadozó viselkedését utánozzuk. Legjobb, ha lassan, mindig szemből és inkább alulról nyúlunk a nyuszihoz.

Nem csak az a fontos, hogyan, hanem az is, hogy mennyit foglalkozunk kedvencünkkel. Feltétlenül legyen mindennapos a kontakt nyuszi és gazdi között, ne hagyjuk, hogy nyuszink elfelejtse, ki az új gazdi. Minden nap erősíteni kell benne a hovatartozás érzését. Fontos, hogy háziállatunk ketrecét olyan helységben helyezzük el, ahol van élet, hallja az emberek beszédét, látja a mozgásukat, szocializálódik, ezáltal megszokja, hogy az emberektől nem kell félni. Fontos azonban az is, hogy a nyuszinak legyen búvóhelye és ketrece ne olyan helyen álljon, ahol állandó zavarásnak van kitéve, tehát a kontaktus mellett biztosítanunk kell az elhúzódás, pihenés lehetőségét is.