Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hörcsögtartás 1×1

2018. május 23.

Hörcsögtartás 1×1

Ki ne szeretné a hörcsögöket? Ezek az apró állatkák iszonyú aranyosak, pici testük és hatalmas gombszemük éles kontrasztja csak még inkább fokozza a cukiság-faktort. Azonban ahhoz képest, hogy mennyire szeretjük őket babusgatni és nevelgetni, kevés gazdi van tisztában azzal, hogyan is kell jól hörcsögöt tartani, pedig a képlet egyszerű.

A hörcsög apró állat, az egyik legkisebb fajt az emlősök között. Gondolhatnánk, hogy akkor ezzel párhuzamosan a tartásuk is roppant egyszerű: elég egy kicsi, színes ketrec, kerék, itató, etető, házikó és kész is. Sajnos a valóságban ez nem így van: pici méretük ellenére nagy élettérre van szükségük!

A ketrec vagy a terrárium a két legnépszerűbb választás a gazdik körében, de a nagy, tágas műanyag doboz ötletét is fontolóra vehetjük. Az a lényeg, hogy megfelelő méretűt válasszunk kedvencünk számára, hiszen fontos az ingergazdag környezet kialakítása benne.
A ketrec jó lehet, ha valóban tágas, azonban onnan könnyebben kikotorja a forgácsot, illetve a széles rácsosakba beleakadhat a lába, ami igencsak balesetveszélyes.
A terrárium vagy (átlátszó) doboz jó megoldás lehet, mert nagyon sok játékot, felszerelést elhelyezhetünk benne, és attól sem kell félni, hogy a hörcsög leesik az emeletről vagy a rácsról.

Fontos, hogy legyen egy olyan házikójuk, amibe bármikor bebújhatnak, ahol biztonságban érzik magukat.

AniOne fűház kisemlősöknek 26x18x18cm

A futókerék alap, ezt igazítsuk a hörcsög méretéhez, mert a törpehörcsög például biztos nehezen tudja majd hajtani a nagyobb fajtát.

AniOne mókuskerék fa 20cm

Az itató- és etetőtál szintén magáért beszél, utóbbi legyen stabil, hogy a höri ne tudja kiborítani belőle az ételt.

A homokfürdőt már kevesebben ismerik, de ez is elengedhetetlen, mert ezek a pici szőrmókok roppant tiszta állatok, és ebben a homokban „mosakodnak” meg. Mivel ők a föld alatt élnek, imádnak minden szűk járatot, amikben kedvükre futkározhatnak, elrejthetik a magokat. Filléres megoldás a wc-papír guriga, érdemes egyszerre többet betenni nekik, ezeket kedvükre rághatják is, nem lesz semmi bajuk tőle (valószínűleg a házukat bélelik ki vele). Hinta, mászóka, még több kerék; képzeljünk magunk elé egy játszóteret! Legyünk kreatívak, készítsünk otthon játékokat nekik, de ha nem megy, mindent megtalálunk a boltokban is. A lényeg, hogy ne hagyjuk kedvencünket unatkozni, hadd játsszon, amennyit csak szeretne! A boldog hörcsög meg fogja hálálni nekünk mindazt, amit érte teszünk.