Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hű társat menhelyről – fogadj örökbe!

2019. július 01.

Hű társat menhelyről – fogadj örökbe!

Sajnos még mindig keveseknek jut eszébe körülnézni a menhelyeken, amikor úgy határoznak, hogy szeretnének egy négylábú társat maguk mellé. Pedig a menhelyeken csodálatos kutyusok várnak arra, hogy valaki végre hazavigye őket. Tehát, ha bundás pajtást szeretnénk, érdemes megfontolnunk az örökbefogadást, hiszen számos előnye van.

A szaporítók és a felelőtlen állattartók miatt rengeteg kutyus kerül az utcára, így a menhelyek szinte mindig zsúfolásig megtelnek elhagyott ebekkel és más kisállatokkal. Amikor kutyavásárlásban gondolkozunk, jusson eszünkbe, hogy mennyi kutyus él szerető család nélkül, és közülük sokan sosem lesznek újra gazdisok, mert bizony egy idő után elaltatják őket. Ráadásul, ha nem a szaporítóktól vásárolunk, akkor idővel talán a számuk is csökkenni fog, hiszen nem éri majd meg ezzel foglalkozniuk, és kevesebb kutyus születik meg náluk, és kerül aztán menhelyre.

Ha örökbe fogadunk egy háziállatot, akkor nem csak egy életet mentünk meg, hanem rögtön kettőt, hiszen felszabadul egy hely egy másik kóborlónak is, így ő is esélyt kap a túlélésre, illetve arra is, hogy rövid időn belül egy gondoskodó gazdihoz kerülhessen.

Ne féljünk lehetőséget adni egy menhelyes állatnak, hiszen sokszor nem azért kerülnek be a kutyák, mert agresszívak vagy rosszul viselkednek. Az ok legtöbbször, hogy a gazdák rájuk untak, új helyre költöztek, elváltak, baba született a családba, és időnként az is előfordul bizony, hogy kiderül, elhunyt a korábbi gazdi. És ezek egyikéről sem a négylábú tehet.

És pont azért, mert olyan sok kutya él a menhelyen, lehetőségünk van kiválasztani azt a kispajtást, amelyik a legjobban illik hozzánk és a mi életvitelünkhöz. Biztos, hogy minden méretben és korosztályban fogunk találni négylábút, és még a fajta és a nem meghatározása is opció lehet.

További előny, hogy azok a kutyusok, amelyek hozzászoktak más állatok jelenlétéhez, könnyebben alkalmazkodnak majd nálunk is a másik kutyánkhoz vagy cicánkhoz. A menhelyen arról is kaphatunk információt, hogy jól kijön-e a kiszemelt négylábú más háziállatokkal vagy gyerekekkel, így biztosan jól fogunk választani.

Az is szempont lehet, hogy menhelyes kutyussal pénzt takaríthatunk meg. Amíg a tenyésztők és a kereskedők, de még a szaporítók is többtízezer, esetenként százezer forintokért kínálják a kiskutyákat, addig a menhelyen általában csak az ivartalanítás az esetleges orvosi beavatkozások és az oltások költségétszükséges kifizetnünk, hogy egy másik állat is lehetőséget kapjon. Biztosak lehetünk abban, hogy az alacsonyabb árért nem egy kevésbé szerethető ebet fogunk kapni. Sőt.

A menhelyről hazavitt kutya egy életen át hálás lesz azért, hogy örökbe fogadtuk őt, és törődésünket feltétlen szeretettel és hűséggel fogja viszonozni. És, ha nem kölyköt, hanem felnőtt négylábút választunk, akkor előfordulhat, hogy egy jól nevelt, problémamentes kedvencet tudhatunk majd magunkénak. Tudnunk kell azonban azt is, hogy kedvencünk múltjából származó rossz tapasztalatai miatt felmerülhetnek olyan viselkedési problémák, félelmek, melyeknek az eredete ismeretlen lehet számunkra. A menhely dolgozói egészen biztosan elmondják majd azokat az esetleges problémákat, amelyekkel a kiszemelt állat esetleg küszködik, és javaslatokat is tehetnek ezek megoldására. Tudnunk kell, hogy egy makulátlan helyről származó kölyök felnevelése is nagyon sok időt és energiát igényel. Ha ezt az energiát egy nehéz sorsú állat életének megváltoztatásába fektetjük, az sokszorosan megtérül.