Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Húsvéti csoki őrület – vigyázzunk kutyusunkra!

2018. március 29.

Húsvéti csoki őrület – vigyázzunk kutyusunkra!

Ha azt szeretnénk, hogy a húsvét tökéletesen teljen négylábú barátunk társaságában, ajánlott előre felkészülnünk rá. Bár az ünnep szorosan kapcsolódik az állatokhoz – csibék, tojások, nyulak – kutyabarát csak akkor lesz, ha mi magunk biztonságossá tesszük a számára.

Az egyik legfontosabb, hogy az embereknek szánt finomságok kizárólag az emberek által legyenek elfogyasztva. Teljesen mindegy, hogy a csokoládé nyuszi formájú vagy sem, háziállatunk szervezetére veszélyt jelent. Ne hagyjuk a húsvéti kosarakat és édességeket a padlón vagy a fűben, ha bundás barátunk is hozzáférhet. A kutyusoknak nagyon jó a szaglása, így valószínűleg hamarabb rábukkan az eb, mint a gyerekek. Ha pedig nagyobb mennyiségű csokit fogyaszt, akkor azonnal állatorvosra lesz szükség, mert esetenként a csokoládé halálos mérgezést okozhat.

Sajnos a különböző színes, húsvéti cukorkák sem valók kutyánknak. A cukor, a xylit és az egyéb mesterséges adalékanyagok is egészségkárosítók, és a csomagolópapír elfogyasztása is komoly következményekkel járhat. A nyírfacukor (xylit) már kis mennyiségben is mérgezést okoz, ezért ha ilyesmit fogyasztott a kutya, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni. Tehát, minden vendégeknek szánt emberi ennivalót és édességet igyekezzünk kedvencünktől távol tartani, amennyire csak lehet. Ha vendégek jönnek hozzánk, vagy mi megyünk vendégségbe kedvencünkkel, akkor kérjünk meg mindenkit, hogy ne etesse a kutyát édességekkel. Legjobb, ha azt is elmagyarázzuk, hogy miért, mert sokan félreértelmezett állatszeretetből a gazdi háta mögött is etetik a kéregető kutyát.

Akár a műanyagtojások is csábítóak lehetnek az eb számára, ezért a tojásvadászat idejére érdemes elzárni bundás barátunkat, hogy biztosan ne szerezzen meg belőlük egyet sem. A kemény, szétrágott műanyag lenyelése súlyos problémákat okozhat, hiszen felsértheti a beleket, vagy elzáródást okozhat.

Amennyiben ragaszkodunk ahhoz, hogy kutyusunk is részesüljön valamilyen ünnepi finomságban, akkor készítsünk neki otthon mi magunk húsvéti csokoládétojást. Szerencsére kapható kifejezetten a kutyák számára összeállított csoki, így nem is lesz olyan nehéz a dolgunk.

Amire szükségünk lesz hozzá: néhány csomag kutyacsoki drops, szilikon tojásforma, hőálló edény, kanál.

1. lépés: Először is öntsük a csokis jutalomfalatot egy hőálló edénybe, egy nagyobban pedig melegítsünk vizet.

2. lépés: Helyezzük a meleg vizes edény fölé a csokisat, és addig kevergessük, amíg el nem olvadnak benne a falatkák.

3. lépés: Egy kevés tojással kenjük ki a tojásformákat, majd mindegyikben egyenletesen oszlassuk el egy kis olvasztott csokit, és helyezzük őket hűtőbe.

4. lépés: Dermedés után megtölthetjük az egyik fél tojást négylábúnk kedvenc jutalomfalatjával, és ha ezzel megvagyunk, a másik fél széleit be kell kennünk egy kis olvasztott csokival, így könnyedén össze tudjuk ragasztani a két felet. Végül nagyon szuper töltött, kutyabarát húsvéti csokitojásokat kapunk.

Azt viszont tudnunk kell, hogy a speciálisan kutyáknak készült csokoládéból sem ajánlott sokat fogyasztania kedvencünknek, ugyanis nagyobb mennyiségben székrekedést okozhat. Mint minden finomságnál, ez esetben sem elhanyagolható szempont a mértékletesség.

 

Forrás: petcarerx.com, yourdog.co.uk