Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Ideje összebújni! 3 remek otthoni elfoglaltság kedvenceddel

2016. november 03.

Amikor az idő túl zord ahhoz, hogy hosszabb ideig kint tartózkodjunk kutyusunkkal, akkor bent kell feltalálnunk magunkat. Négylábúnk energiáit muszáj levezetnünk, különben rosszalkodáson kaphatjuk, ezért mindenképp érdemes lekötnünk néhány játékos feladattal az figyelmét. A közös elfoglaltság nem csak örömöt okoz mindkét félnek, de a gazdi és kedvence közötti köteléket is megerősíti.

1. Jutalom a doboz alatt
A kutyáknak jó a szaglásuk, ám időnként nem árt fejleszteni azt. A játékhoz nincs szükségünk másra, mint néhány dobozra, valamint jutalomfalatokra vagy kedvencünk használt játékaira. Kezdetben elegendő lehet 3-4 doboz. Helyezzük őket egymás mellé, majd válasszunk ki egyet, és rejtsük alá a jutalmat úgy, hogy az eb ne lássa, melyik alá került a jutalomfalat vagy a játéka. Miután ezzel megvagyunk, hívjuk oda bundás barátunkat, és kérjük meg, hogy keressen vagy szimatoljon. Ha úgy látjuk, hogy kutyánk kiválasztott egy dobozt, akkor fordítsuk fel, és mutassuk meg, hogy mi lapul alatta. Ha valami finomság, akkor a dicséret után hagyjuk, hogy elfogyassza a kutyus, ha pedig játék, akkor játsszunk vele pár percet, majd folytassuk újra a dobozokkal. Nehezítésképp bevethetünk több dobozt is a játékba, és elhelyezhetjük őket egyre távolabb egymástól.
2. Bújócska
A bújócska esetén elsősorban szintén a szimatára hagyatkozhat kedvencünk. Ebben a játékban a lakás bármely – a kutya számára hozzáférhető – pontján elhelyezhetünk egy megkeresendő játékot, de akár elbújhat személy is. Amíg eldöntjük, hogy hol lesz a rejtekhely, zárjuk be kedvencünket például a fürdőszobába, majd ha nyílik az ajtó, indulhat a keresés. Ha háziállatunk már közel jár az elrejtett tárgyhoz vagy személyhez, akkor jelezhetjük felé vidám hangon, hogy „jó” vagy „o-óóó”, így még izgalmasabb lesz számára a játék. Eleinte lehet, hogy segítségre lesz szüksége ahhoz, hogy megértse a feladat lényegét, ezért besegíthetünk azzal, hogy direkt a búvóhely felé sétálunk, majd ha megtalálja az elrejtett tárgyat vagy családtagot, akkor alaposan dicsérjük meg. Rejtekhely lehet a kiválasztott játékszer számára egy alacsonyabb polcon, a fiókban, a fotelban a párna alatt vagy egyszerűen csak az ágyon, kutyusunk ügyességétől függően.
3. Közös takarítás
Ennél a játéknál sajnos nem arra kell gondolnunk, hogy kutyánk megtanul felmosni és összeporszívózni helyettünk, ennél azért érdekesebb lesz számára a feladat. Gyűjtsük össze minden játékát egy dobozba vagy kosárba, majd szórjuk szét. Ezt követően kérjük meg négylábúnkat egy „Rakd el” vezényszóval, hogy rakja a játékot dobozba. Először mutassuk meg neki, hogy pontosan mire is gondolunk. A játéknak akkor lesz vége, ha minden játékszert összeszedett a földről kedvencünk és beleejtette őket a dobozba. Ha már nagyon profi a pakolásban az eb, akkor nehezíthetjük azzal a feladatot, hogy még több játékszert használunk fel, illetve jobban szétszórjuk őket a szobán belül, majd a szobán kívül is. Akár el is rejthetünk néhányat, hogy egy kicsit többet kelljen keresgélnie az ebnek. Ha ügyesen teljesítette a kutya a feladatot, akkor dicsérjük meg, és játsszunk is valamelyik játékszerrel egy nagyot.

 

Forrás: mnn.com

További tartalmak

Mit tegyünk, ha kutyánk allergiás?

Mit tegyünk, ha kutyánk allergiás?

Kinti, vagy benti kutyatartás?

Kinti, vagy benti kutyatartás?

5 alkalmazkodó kutyafajta

5 alkalmazkodó kutyafajta

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok