Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Ideje összebújni! 3 remek otthoni elfoglaltság kedvenceddel

2016. november 03.

Amikor az idő túl zord ahhoz, hogy hosszabb ideig kint tartózkodjunk kutyusunkkal, akkor bent kell feltalálnunk magunkat. Négylábúnk energiáit muszáj levezetnünk, különben rosszalkodáson kaphatjuk, ezért mindenképp érdemes lekötnünk néhány játékos feladattal az figyelmét. A közös elfoglaltság nem csak örömöt okoz mindkét félnek, de a gazdi és kedvence közötti köteléket is megerősíti.

1. Jutalom a doboz alatt
A kutyáknak jó a szaglásuk, ám időnként nem árt fejleszteni azt. A játékhoz nincs szükségünk másra, mint néhány dobozra, valamint jutalomfalatokra vagy kedvencünk használt játékaira. Kezdetben elegendő lehet 3-4 doboz. Helyezzük őket egymás mellé, majd válasszunk ki egyet, és rejtsük alá a jutalmat úgy, hogy az eb ne lássa, melyik alá került a jutalomfalat vagy a játéka. Miután ezzel megvagyunk, hívjuk oda bundás barátunkat, és kérjük meg, hogy keressen vagy szimatoljon. Ha úgy látjuk, hogy kutyánk kiválasztott egy dobozt, akkor fordítsuk fel, és mutassuk meg, hogy mi lapul alatta. Ha valami finomság, akkor a dicséret után hagyjuk, hogy elfogyassza a kutyus, ha pedig játék, akkor játsszunk vele pár percet, majd folytassuk újra a dobozokkal. Nehezítésképp bevethetünk több dobozt is a játékba, és elhelyezhetjük őket egyre távolabb egymástól.
2. Bújócska
A bújócska esetén elsősorban szintén a szimatára hagyatkozhat kedvencünk. Ebben a játékban a lakás bármely – a kutya számára hozzáférhető – pontján elhelyezhetünk egy megkeresendő játékot, de akár elbújhat személy is. Amíg eldöntjük, hogy hol lesz a rejtekhely, zárjuk be kedvencünket például a fürdőszobába, majd ha nyílik az ajtó, indulhat a keresés. Ha háziállatunk már közel jár az elrejtett tárgyhoz vagy személyhez, akkor jelezhetjük felé vidám hangon, hogy „jó” vagy „o-óóó”, így még izgalmasabb lesz számára a játék. Eleinte lehet, hogy segítségre lesz szüksége ahhoz, hogy megértse a feladat lényegét, ezért besegíthetünk azzal, hogy direkt a búvóhely felé sétálunk, majd ha megtalálja az elrejtett tárgyat vagy családtagot, akkor alaposan dicsérjük meg. Rejtekhely lehet a kiválasztott játékszer számára egy alacsonyabb polcon, a fiókban, a fotelban a párna alatt vagy egyszerűen csak az ágyon, kutyusunk ügyességétől függően.
3. Közös takarítás
Ennél a játéknál sajnos nem arra kell gondolnunk, hogy kutyánk megtanul felmosni és összeporszívózni helyettünk, ennél azért érdekesebb lesz számára a feladat. Gyűjtsük össze minden játékát egy dobozba vagy kosárba, majd szórjuk szét. Ezt követően kérjük meg négylábúnkat egy „Rakd el” vezényszóval, hogy rakja a játékot dobozba. Először mutassuk meg neki, hogy pontosan mire is gondolunk. A játéknak akkor lesz vége, ha minden játékszert összeszedett a földről kedvencünk és beleejtette őket a dobozba. Ha már nagyon profi a pakolásban az eb, akkor nehezíthetjük azzal a feladatot, hogy még több játékszert használunk fel, illetve jobban szétszórjuk őket a szobán belül, majd a szobán kívül is. Akár el is rejthetünk néhányat, hogy egy kicsit többet kelljen keresgélnie az ebnek. Ha ügyesen teljesítette a kutya a feladatot, akkor dicsérjük meg, és játsszunk is valamelyik játékszerrel egy nagyot.

 

Forrás: mnn.com

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Hűsítő megoldások kutyádnak a forró nyári napokra

Hűsítő megoldások kutyádnak a forró nyári napokra

Tavaszi vedlés? Mutatjuk, hogyan segíthetsz kedvencednek megszabadulni a téli bundától

Tavaszi vedlés? Mutatjuk, hogyan segíthetsz kedvencednek megszabadulni a téli bundától

3+1 tipp szabadtéri programokhoz

3+1 tipp szabadtéri programokhoz

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.