Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Így készítsd fel a cicádat az őszre

2019. szeptember 29.

Így készítsd fel a cicádat az őszre

Minden évszaknak megvannak a maga sajátosságai, és vannak dolgok, amelyekre kiemelt figyelmet kell fordítanunk cicagazdiként. Az ősz is olyan változásokkal jár, amelyekre fel kell készülnünk macskánkkal. Néhány tipp megfogadásával valószínűleg a hűvösebb, esősebb napok sem okoznak majd különösebb meglepetést, és a megbetegedést is elkerülhetjük.

  1. Bolha- és kullancsvédelem

Talán nem is gondolnánk, de bizony ősszel van a legnagyobb esélye annak, hogy minitigrisünk bolhákat és kullancsokat szedjen össze. A magasra nőtt fű és a száraz levélkupacok nem csak izgalmakat, hanem veszélyeket is rejthetnek egy cica számára. A megelőzés ez esetben is könnyebb, mint a kezelés, ezért érdemes beszereznünk például egy új parazitaellenesnyakörvet vagy cseppet. Mindig kifejezetten a macskák számára készült termékek közül válogassunk, és a legjobb, ha az alkalmazásuk előtt az állatorvossal is egyeztetünk.

  1. Melegebb fekhely

Az ősz folyamán drasztikusan lecsökkenhet esténként a hőmérséklet, ezért ideje a nyári cicafekhelyet melegebbé tenni egy pihe-puha párnával, vagy egy meleg takaróval. Így bársonytalpúnk nem csak kényelmesen aludhat, de a megfázást is megelőzhetjük. Fontos, hogy az ágyikó széltől és csapadéktól védett helyre kerüljön.

  1. Napi rutin

Vége a vakációnak, a gyerekek újra iskolába járnak, így kedvencünknek egy új napi rutinnal kell megbarátkoznia. Mivel a minitigrisek a nyári hónapok alatt nagyon könnyen hozzászoknak az extra figyelemhez, ezért fontos, hogy figyeljünk arra, hogy ne hanyagoljuk el cicánkat akkor sem, amikor a teendőink megsokszorozódnak. Egy hirtelen jött, nagyobb változás akár viselkedési problémákat is eredményezhet. Bármennyire is elfoglaltak vagyunk, minden nap szánjunk időt háziállatunkra.

  1. Immunrendszer

Győződjünk meg arról, hogy bársonytalpúnk kellően erős immunrendszerrel rendelkezik. Ez pedig csak úgy kivitelezhető, ha elvisszük őt az állatorvoshoz egy vizsgálatra. Ha szükséges, akkor a konzultáció alapján, a magas minőségű eledelek mellé vásároljunk étrendkiegészítőt is.

  1. Több ennivaló

A hidegebb hónapokban a kinti cicák étvágya láthatóan megnövekszik. Ennek oka, hogy a hőmérséklet csökkenésével a szabadon élő állatoknak több energiára van szükségük ahhoz, hogy testüket melegen tartsák. Ezért ősztől különösen sokat jelent, ha prémium kategóriás eleséget választunk, és a mennyiséget is javasolt fokozatosan megemelni. Ám, mielőtt komolyabban megváltoztatnánk kedvencünk étrendjét, mindenképp kérjük ki szakember véleményét.

SELECT GOLD Outdoor Adult baromfi szárazeledel macskáknak, 400 g