Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Így készítsd fel cicádat a télre

2023. október 31.

Bár az idei ősz sokáig kifejezetten kellemes időjárással örvendeztetett meg minket, ideje elkezdenünk felkészülni a télre. A kinti cicákra ilyenkor különösen oda kell figyelnünk, hiszen a hideg napok megterhelőek lehetnek a számukra. Ahogy fagypont alá süllyed a hőmérséklet, az emberek egyre több ruhát vesznek fel, a kistigrisek pedig vastagabb bunda növesztésével és súlygyarapodással reagálnak. De ez nem jelenti azt, hogy ne jönne jól nekik a segítségünk.

Helyes táplálás

Az év minden napján, de a téli szezonban különösen fontos a minőségi és egészséges eledelek biztosítása a bársonytalpúaknak. A tápanyagokban gazdag, vitamindús falatok segítik megerősíteni a macskák immunrendszerét, valamint hozzájárulnak a természetes zsírtartalékok és a meleg bunda felépítéséhez, amelyek megvédik a cicákat a hidegtől. Ajánlott tehát kiváló minőségű, magas hústartalmú konzerveket és száraztápokat beszereznünk.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/real-nature-wilderness-szaraz-macskaeledel-adult-pure-csirke-25kg/

Előfordulhat, hogy ebben az időszakban többet eszik majd háziállatunk a megszokottnál, de ez teljesen rendben van, hiszen összefügg a bőr alatti zsírtöbblet szükségességével. Nyugodtan kínáljuk ilyenkor kicsit nagyobb adagokkal kedvencünket. Figyeljünk arra is, hogy az ennivaló széltől és csapadéktól védett helyen legyen, hogy bármikor kényelmesen el lehessen fogyasztani.

Biztonságos pihenőhely

Minden macskának fontos, hogy legyen egy olyan hely a számára, ahová elbújhat a hó, illetve a szél elől, és pihenhet. A minitigrisek télen sokkal többet alszanak, ezért, ha még nem tettük, akkor most ideje építenünk cicánknak egy tökéletes menedéket. Az enyhébb napokra elegendő lehet egy meleg takaróval, illetve szalmával megtöltött fából, esetleg erős kartonból készült házikó, de zord időjárás és nagy fagy esetén a legjobb, ha legalább ideiglenesen beengedjük kedvencünket például az előszobába. Jó megoldás lehet, ha felszerelünk a bejárati ajtónkra egy macskaajtót, így biztosítottá válik a szabad be- és kijárása cicánknak.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/staywell-917-feher-cicaajto/

Viselkedés megfigyelése

Főként a kölyök és az idősebb macskák tulajdonosainak kell éberebbnek lenniük a téli hónapok beköszönte előtt, mert az ő szervezetük lassabban tud csak alkalmazkodni. Tehát rájuk még inkább vigyáznunk kell, és ha kétségeink merülnének fel azzal kapcsolatban, hogy át tudja-e vészelni háziállatunk a fagyos éjszakát, ne habozzunk, vigyük be cicánkat a lakásba. Persze ez vonatkozik a felnőtt, egészséges bársonytalpúakra is. Saját háziállatunkat mi ismerjük a legjobban. Ha látjuk rajta, hogy nem érzi jól magát odakint a mínuszokban, semmiképp se hagyjuk magára. Betegség jeleit észlelve pedig azonnal forduljunk állatorvoshoz!

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

3+1 tipp a zökkenőmentes karácsonyhoz cicánkkal

3+1 tipp a zökkenőmentes karácsonyhoz cicánkkal

Így készítsd fel cicádat a télre

Így készítsd fel cicádat a télre

Hogyan készülj fel egy cica befogadására?

Hogyan készülj fel egy cica befogadására?

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.