Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Így kösd le cirmosodat a hidegben

2019. október 25.

Így kösd le cirmosodat a hidegben

A legszerencsésebb cicák talán azok, akik kint és bent egyaránt sok időt tölthetnek. Ám a hideg napokon már ők sem szívesen mozdulnak ki, illetve fennáll a megfázás veszélye is. Az állandó bent lét egy idő után unalmassá válhat a bársonytalpú számára, különösen akkor, ha sokat van egyedül. Az unatkozó macska pedig rosszalkodással hívhatja fel magára a figyelmet, ezért törekednünk kell arra, hogy mindig le tudja magát kötni valamivel úgy, hogy közben ne ártson a függönyünknek, a kanapénknak vagy a növényeinknek.

  1. Kincsvadászatra fel

Rejtsünk el egy halom macskajátékot a lakásban, hogy minitigrisünk bármerre jár, felfedezhessen egy-egy szórakoztató játékszert. Időnként érdemes egy-két új darabot is beszereznünk, valamint az egyes tárgyak helyeit megváltoztatnunk, hogy még izgalmasabb legyen a vadászat. Az interaktív játékok kifejezetten jó választásnak bizonyulnak, hiszen viszonylag sokáig képesek lekötni a háziállatok figyelmét.

  1. Fektessünk be egy madáretetőbe

A madáretető amellett, hogy kedvez a környéken élő szárnyasoknak, cicánk érdeklődését is biztosan felkelti, ha az ablak közelébe helyezzük. Biztosítsunk helyet bársonytalpúnknak az ablakpárkányon, és hamarosan sok időt fog tölteni azzal, hogy a repkedő-csipegető madarakat bűvöli odabentről.

  1. Rejtsünk el finomságokat

A cicák imádnak vadászni, a játékszereknél pedig csak a jutalomfalatok megtalálása okoz nagyobb örömet számukra. Elrejthetünk néhány szem szárazeledelt is itt-ott, nem feltétlen kell különleges csemegét beszereznünk hozzá. Egy jutalomfalattal töltető labda pedig még aktívabb mozgásra ösztönzi a minitigrist, ami az egészségére is pozitívan hat.

AniOne cicajáték jutalomfalattal tölthető 6cm

  1. Gondolkozzunk vertikálisan

A szobatigrisek szeretnek mindent felfedezni, nem csak a földön, hanem a magasban is, és onnan még a kilátás is jobb. Tegyünk egy magas macskabútort az ablak mellé vagy hagyjunk üresen néhány polcot, hogy gond nélkül felmászhasson a cica. Szinte biztos, hogy képes lesz órákat odafent tölteni, nézelődni és pihenni.

AniOne cica kaparófa Stella bézs 37×110

  1. Állítsunk be webkamerát

Ha nem vagyunk otthon, időnként felkelthetjük cicánk figyelmét egy kamera segítségével, ami a hangot is közvetíti. Ez persze lehet, hogy a gazdi számára lesz igazán vicces, hiszen a bársonytalpú reakciói egészen biztos, hogy mosolyt csalnak majd az arcunkra.

  1. Legyen két cicánk

Unalom ellen tökéletes lehet egy társ érkezése, persze ez attól is függ, hogy milyen temperamentumú kedvencünk. Ha például már elmúlt 4 éves és még sosem volt mellette másik háziállat, akkor valószínűleg csak rosszabbodna a viselkedése. Viszont, ha még nincs 2 éves sem minitigrisünk, akkor nagy eséllyel remekül kijön majd egy hasonló korú vagy fiatalabb pajtással. Fontos, hogy fokozatos legyen az ismerkedés, és ha ellenkező nemű macskákról van szó, semmiképp se feledkezzünk meg az ivartalanításról.