Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Így lesz boldog a hörcsögöd

2020. január 06.

Így lesz boldog a hörcsögöd

Sokan szeretnek hörcsögöt tartani háziállatként. Ezek az apró kis szőrgombócok kedves kis társként éldegélhetnek családunkkal. Mivel kedvező az áruk és a tartásuk sem bonyolult, ezért sokan választják őket első kiskedvencnek. Az egyetlen hátrány, hogy rövid ideig, sokszor csak 1-2 évig élnek, amit a gyerekekkel megértetni és elfogadtatni különösen nehéz lehet. De, ha már van egy kis rágcsálónk, akkor tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy rövidke élete során a lehető legboldogabb lehessen. Ehhez elegendő néhány egyszerű útmutatásnak eleget tennünk.

Hörcsöglak

Talán a legfontosabb tényező az egészség megőrzése szempontjából az, hogy miben tartjuk hörcsögünket. Terrárium helyett érdemes lehet inkább a ketrecek széles kínálatából válogatnunk. A nagy terület és az izgalmas csövek, amik felfedezésre várnak, sokat jelentenek egy höri számára. Ráadásul a ketrec rácsai is mászási lehetőséget biztosítanak, ami a rágcsálót boldogsággal tölti el, a rendszeres mozgás pedig elengedhetetlen a jó egészség fenntartásához.

A ketrec helye

Hogy hova tesszük a ketrecet, az is sokat számít. Ügyeljünk arra, hogy ne érje a hörcsöglakot közvetlen huzat vagy napfény, és ne tegyük a fűtőtest mellé sem. A jelentős hőmérsékletváltozás negatív hatással lehet kis barátunkra, ezért meg kell fontolnunk, hogy hol lesz a legjobb helyen a ketrec.

Etetés, itatás

A kereskedésekben kapható minőségi hörcsögeleségek tartalmaznak minden olyan tápanyagot és vitamint, amelyekre rágcsálónk szervezetének szüksége lehet.

Real Nature hörcsög eledel 500g

Ha viszont szeretnénk kiegészíteni kedvencünk étrendjét zöldséggel vagy gyümölccsel, akkor győződjünk meg arról, hogy nincs rajtuk semmilyen vegyszer. A hörcsögök nagyon érzékenyek, szóval egy ici-pici mennyiségű rovarirtó is háziállatunk pusztulásához vezethet.

Golyós itató felszerelésével gondoskodjunk arról, hogy hörcsögünk minden nap elegendő mennyiségű friss, tiszta ivóvízhez jusson hozzá. Mivel a szobahőmérsékleten lévő vízben hamar megjelennek a baktériumok, ezért nagyon fontos a napi szintű tisztán tartás és vízcsere, még akkor is, ha csak kevés fogyott a folyadékból.

AniOne kisemlős itató 100ml

Mozgás, játékidő

Akárcsak a többi háziállatnak, a hörcsögöknek is rendszeresen mozogniuk kell ahhoz, hogy megfelelő legyen az emésztésük és egészségesek maradjanak. Ehhez kiegészítők beszerzésével járulhatunk hozzá. A ketrecen belülre tökéletes lehet egy mókuskerék, de a lakásban is közlekedhet pajtásunk, ha beletesszük őt egy hörcsöggömbe. Továbbá a ketrec csöveit is kiegészíthetjük, hogy még nagyobb területet járhasson be rágcsálónk a ketrec közvetlen közelében is.

AniOne mókuskerék fa 20cm

A hörcsögök nagyszerű háziállatok. Bár nagy a kísértés, hogy sokat tartsuk kézben és simogassuk aprócska barátunkat, az efféle érintkezést minimálisra kell csökkentenünk. A hörik képesek harapni, ha megijednek vagy kényelmetlenül érzik magukat, tehát azért naponta legalább egyszer próbálkoznunk kell a kézhez szoktatáshoz, csak fogjuk rövidre ezt az időt. A gyerekeknek is tanítsuk meg, hogyan kell bánni egy ilyen kis élőlénnyel. Fontos, hogy a kézbe vétel előtt és után is történjen meg az alapos kézmosás, hogy a saját és a szőrös kisbarát egészségét is megőrizzék.