Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Játék az egészséges kutyafogakért

2018. február 19.

Játék az egészséges kutyafogakért

Fontos, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk a kutyusok szájápolására, ugyanis bundás barátainknak is lehet rossz lehelete, ínygyulladása, fogköve és egyéb fogproblémája is. A hosszabb időn át fennálló szájüregi gyulladás károsíthatja az egész szervezetet. . Tehát az egészséges fogakkal rendelkező ebek hosszabb és egészségesebb életet élhetnek.

Mivel a már kialakult problémát nem egyszerű kezelni egy kutya esetében, hiszen éber állapotban csak nagyon kevés kutya viseli el, hogy az állatorvos eltávolítsa a fogköveket, ezért a legjobb, amit tehetünk, az a megelőzés.

Négylábúnk fogainak védelme érdekében alkalmazhatunk speciális étrendet, mellette pedig használhatunk különféle adalékanyagokat, amelyeket vízbe kell csepegtetni, kutyafogkefét, fogtisztító rudakat, sőt, játékszereket is.

Igyekezzünk mindig a fogbarát termékek közül válogatni. Ilyen például az AniOne jutalomfalattal tölthető rágóka. Rugalmas anyagának köszönhetően kíméletes a fogakhoz, így bátran rágcsálhatja kedvencünk, amikor csak szeretné.

AniOne kutyajáték rágóka jutalomfalattal tölthető 18cm

Az AniOne TPR kutyajátékok különösen jót tesznek a fogaknak, emellett mégis erős és stabil termékek, hosszú játékidőre kialakítva. Vízállók, így bármilyen évszakban használhatjuk őket. A hó és az eső sem akadály! Vízen lebegő tulajdonságuknak köszönhetően nyáron, vízpartra, úszkáláshoz is remek választásnak bizonyulnak.

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyajatek-labda-tpr-kotellel-7cm/

AniOne kutyajáték gumi TPR bot kötéllel 17cm

Az AniOne Africa plüssök olyan puha és fogbarát anyagból készültek, amely a fogak tisztításához is hozzájárul, ezért kis- és nagy kutyusoknak is érdemes beszereznünk valamelyiket. A 20 cm játékszer elefánt, majom és zebra formában is kapható. Bátran vigyük el kedvencünket valamelyik Fressnapf áruházba, és hagyjuk, hogy ő válassza ki a számára legszimpatikusabbat.

Száraz időben vidám szórakozást biztosít az AniOne frizbi is, amely méretéből adódóan megfelelő játékszer a kölykök és a nagyobb kutyusok számára egyaránt. Köteles kialakításának köszönhetően könnyen eldobható és elkapható játék, amely észrevétlenül tisztítja a fogakat, miközben bundás barátunk egyszerűen csak jól érzi magát.

Ajánlott hetente egyszer belenéznünk bundás barátunk szájába, és ha az alábbi (el)változások közül felfedezzük valamelyiket, akkor látogassuk meg az állatorvost: rossz szagú lehelet, furcsa rágási szokás kialakulása, gennyes terület a pofákon vagy a szájüregen belül, levertség, túlzott nyáladzás, bármilyen elváltozás a fogakon, vörös-, duzzadt-, fájdalmas-, vérző fogíny, sárgásbarna réteg a fogakon az íny mentén, szájon belüli duzzanatok.

Ha mi magunk nem találunk semmilyen problémát a szájüregben és körül, 6-12 havonta akkor is érdemes megnézeti az állatorvossal az eb fogait. Ha mégis kezelésre szorul a kutyus, akkor nagyobb eséllyel lesz sikeres a beavatkozás, ha idejében sikerül nekikezdeni. Minél tovább húzzuk, annál nagyobbá nő a baj, ami nem csak a háziállatunk boldogságába, de akár az életébe is kerülhet.

 

Forrás: vetbabble.com, cesarsway.com, fressnapf.hu