Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó estét kivánok elnézést a késői zavarásért,szeretnék kérdezni valamit.Van 2 kutyám egy német juhász és egy shit-zhu sajnos csak kint tudjuk őket tartani és egyszer valaki le állatkinzózott hogy szegény kicsi kutya jobb lenne ha menhelyre vinnék azért mert kint tartjuk.Van téliesitett helyük egy nagy kennel benne sok szalma a kenelbe van a kutyaháza és abba is szalma meg 2 kiságyikó meleg viz és 2 kutyaruha is van rajta egy kötött és egy vizhatlan.Rakok be az ólba nekik melegvizes palackot is.ön szerint ez állatkinzás?Jó minőségű tápot esznek és naponta vannak sétáltatva és van velük foglalkozva oltva chipeltetve vannak.Előre köszönöm a válaszát.

2018.02.28

Állatorvos

Ha a kutyának van megfelelő helye, és évek óta kint él, akkor nem gondolom, hogy nagy probléma van. A kistestű kutyákat valóban szerencsésebb bent tartani télen, hiszen ők nehezebben alkalmazkodnak a hideghez és nehezebben is viselik azt. Vannak fajták, amelyeket tényleg nem lehet kint tartani (pl.: mini yorkshire terrier, csivava), a shih-tzu sem éppen kinti kutya, de legalább hosszúszőrű. Amikor éjszaka nagyon hideg van, akkor legalább aludni vigyék fűtött helyiségbe.

Vissza a kérdésekhez