Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! 8 és fél hetes kiscicám van, kertben nevelkedett, 8 hetesen elhoztuk, most lakásban van.Amikor elhoztuk valamiért evett az alomból és egy meggymagot is megevett…szerencsére három napi küszködés (fogyott alig evett mindent kihányt még a vizet is…végül az olajos hal meghajtotta) után kikakilta. Félek hogy újból enni fog az alomból és megint baja lesz ami akár az életébe is kerülhet…. van e olyan macskaalom kiscicának amit nem baj ha megeszik…illetve hogyan lehetne leszoktatni róla és miért teszi ezt ? 🙁 Köszönöm a választ előre is! üdvözlettel:egy aggódó cicagazdi

2014.07.06

Állatorvos

Mindenképpen cserélje le az almot. Adjon a kölyöknek homokot vagy próbálkozhat kukoricacsutka alommal is, vagy helyezhet ideiglenesen rongyot vagy újságpapírt az alomtálba. Sajnos az alomevés egy rossz szokás, valószínűleg kíváncsiságból ette meg, mert ismeretlen volt számára. Az alomevésről csak úgy próbálhatja leszoktatni, hogy amikor látja a jelenséget, akkor elviszi onnan a kölyköt. Szidni nem szabad, hiszen akkor a szidást az ürítés helyével köti össze, ami szobatisztasági gondokat okozhat. A legjobb az, ha olyan almot használ, amit nem eszik meg a kölyök. Reméljük, hogy ahogy idősebb lesz az állat már nem fogja érdekelni az alomevés. Az Ön által leírt tüneteket szerintem inkább a mag okozta, ami valószínűleg egy ideig elakadt a bélcsatornában.

Vissza a kérdésekhez