Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Felnőtt staffordshire szuka kutyánk egyszer ellett, előreláthatólag pár héten belül sor kerül az ivartalanításra.
Kérdésem az lenne, hogy az operáció után, ha már felépült megszűnik az agresszivitása és dominanciája idegen, főleg a nőstény kutyákkal szemben? Illetve, hogy közvetlenül a műtét után milyen különleges bánásmódot igényel?

2011.08.11

Állatorvos
Szuka kutyáknál nem szokott megszűnni a dominancia, ez inkább a kan kutyákra jellemző ivartalanítás után. Azt javaslom, hogy az agresszió és a dominancia kérdését próbálják egy olyan kutyaiskolában megoldani, ahol vannak erre felkészült szakemberek (pl.: Népszigeti Kutyaiskola). Nagyon sokat lehet javítani egy domináns és agresszív kutya viselkedésén megfelelő tanítással, szocializációval és a hibás viselkedésre a gazda részéről adott helyes reakcióval. Közvetlenül műtét után a kutya nyugalmat, tiszta helyet és fájdalomcsillapítást igényel. Legnagyobb hangsúly a sebvédelmen van (gallér!). Ha a kutya nem nyalogatja a sebet, akkor a szövődménymentes sebgyógyulás 10 nap -2 hét alatt lezajlik. Célszerű puhább ételt adni a kutyának (akár beáztatott száraztáp), hogy a lágyabb székletet könnyebben ürítse.
Vissza a kérdésekhez