Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Kb 3 hete köhög és prüszköl 14 éves kistestű kutyám. Jó kedve van, jó étvágya van és nem letört. Még az első héten elvittük az orvoshoz, nehogy valami tüdővel kapcsolatos problémája legyen. Nincs láza, a tüdeje tiszta, szive rendben van az ottani vizsgálatok alapján. Nem tudta az orvos megmondani mi a probléma, így beadott neki több mindent is: nem sorolta fel és nem írta fel, hogy mit adott, de 3 db inekciót kapott a kutyus. Azonban ezek nem hoztak javulást.

Lehet-e ez allergia? Első körben erre gondoltam, de néhány cikk szerint náluk ez bőrproblémával jelentkezik, ami a mi esetünkben nem áll fen. Mi lehet a problémája, vagy mivel tudnánk neki ezt csökkenteni? Lakásban élt mindig is a kutyus, így meleg helyen van, biztosan nem fázik.

2019.04.21

Állatorvos

Ha a kutya egy kezelésre nem javul, akkor újra orvoshoz kell vinni. Vannak makacs felső légúti fertőzések is. Sajnos vizsgálat nélkül nehéz segíteni. Lehet, hogy szükség lenne egy antibiotikum kúrára, ha produktív a köhögés, akkor nyálkaoldóra, esetleg légutakat tágító gyógyszerre, esetleg gyulladáscsökkentőre.

Vissza a kérdésekhez