Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok!

Két hónapos a kiscicám és észrevettem hogy sokat vakaródzik. Ezért kétszer megfürdettem két nap külömbséggel.Most nem vakaródzik és mikor a második fürdetés után cirógatam kimászott belőle egy bolha. Azóta nem vakaródzik viszont kicsit sebes lett neki ahol vakarta de nem nagyon csak egy kicsit.Mivel lehet kezelni esetleg?Szükség van kezelésre? Nem baj hogy kétszer fürdettem?Milyen gyakran lehet fürdetni a kiscicát,hogy szoktassam a fürdéshez?

2018.09.29

Állatorvos

Fontos, hogy tegyen bolhairtót a kölyökre és végezze el a környezet bolhairtását (alapos porszívózás, textíliák mosása, környezeti bolhairtó spray pl.: Insecticid 2000). A kis sebet higított Betadine oldattal lehet fertőtleníteni. Ha láthatóan szépen gyógyul, akkor nem kell a későbbiekben semmit tenni. A cicákat nem kell fürdetni, ha nem piszkosak. Havinál gyakoribb fürdetés nem szerencsés. A szoktatás történhet úgy is, hogy nem használ sampont, csak tiszta vízzel locsolgatja az állatot és jutalomfalatokat ad neki közben. Nem baj, hogy most kivételesen kétszer fürdött.

Vissza a kérdésekhez