Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok. Egy olyan problémám van, amivel kapcsolatban kíváncsi lennék szakember véleményére is. A 3 éves nőstény macskám az első tüzelése után 1 évesen lett ivartalanítva,a műtét jól sikerült bár közben egyszer felébredt, de hamar rendbejött másnap már szaladgált, a sebét vakarta úgyhogy kellett a gallér, de jól viselte. Azóta viszont, és ennek már két éve, a természete megváltozott. Előtte bújós volt, folyton az ölemben vagy az ágyamban akart aludni, mindenhova jött velem. A műtét után egy másik macskát kaptam vissza, nem keresi a társaságom, egy szobában sem nagyon marad meg velem, sosem alszik mellettem, az ölemben nem marad egy percre sem. Néha hagyja hogy simogassam és sokat dorombol, de nem tűr meg semmit amit régen igényelt. Látom hogy szeret mert kommunikál velem, játszani is szoktunk de hiányzik a régi macskám. Mindent megpróbáltam hogy vissza szoktassam magamhoz de sikertelenül. Két éve kínlódok vele, de már nagyon el vagyok keseredve. Szeretném tudni lehet-e ennek a viselkedés változásnak köze a műtéthez, és van-e esély hogy valaha visszakapom a macskám? Köszönöm

2015.04.10

Állatorvos

A műtét és az azzal kapcsolatos fájdalmak kiválthatnak bizalomvesztést érzékeny cicáknál. A bizalom általában visszanyerhető, próbálja meg sokszor ölbe venni, kézből etetni, sokat játszani vele, tanítgatni. Vásárolhat Feliway spray és párologtatót az első időszakban, ami megkönnyítheti a dolgát. Ezek a készítmények nyugtató hatású feromonokat tartalmaznak, amelyek azt üzenik a cicának, hogy minden rendben van, biztonságban van. A sprayből fújhat egy kicsit a ruhájára, kezére, amikor simogatja az állatot.

Vissza a kérdésekhez