Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok! Van két cicánk, az egyik fiú a másik kislány. Kb. 2 hónaposak, a fiúnál sokszor tapasztalom, hogy hígabb a széklete. A normál ennivalójuk mellett kapnak egy kis házikaját is, de ő valahogy a szárazat sem eszi, illetve nem annyi alkalommal mint a kislány. Kérdéseim:
1. Miért hígabb a kakija? – Mit adjak neki, hogy ne menjen a hasa? – Már kaptak Vermox tablettát is, napi negyed tablettával, a féreg ki is jött belőlük (háztól hoztuk el, azért kellett a féreghajtó).
2. Kb. mikorra hallgatnak a nevükre?
Köszönöm a gyors válaszát: Simonné Szatló Helga Egerbőll

2014.07.04

Állatorvos

A Vermox tabletta nem hatékony minden féregfaj ellen, ezért én inkább kombinált készítményt javasolnék (pl: Cestal cat, Drontal cat). A féreghajtást 2 hetente ismételni kell, addig, amíg ürül féreg a cicákból. Egy kezelés nem elegendő, mert a gyógyszer csak a bélcsatornában élő kifejlett férgek ellen hatékony, míg a test egyéb részeiben lévő lárvaalakokat nem pusztítja el. Híg székletet számos dolog okozhat, például: férgesség, egysejtűek által okozott fertőzés, bakteriális fertőzés, táplálékallergia. Próbálja ki, hogy nem ad a cicáknak házi kosztot és konzervet. Etesse a kölyköket prémium szárazeledellel (pl: Real Nature, Select Gold, Royal Canin, Happy cat, Iams, Hill’s). Adjon a hasmenéses kölyöknek probiotikumot, esetleg élőflórás joghurtot, kefírt. Tejet semmiképpen ne adjon a cicáknak, mert az számos cicánál hasmenést okoz. Ha a féreghajtás és a táplálkozás megváltozása ellenére sem szűnik meg a hasmenés, akkor feltétlenül vigye a kölyköt orvoshoz. Szükség lehet gyógyszeres kezelésre és bélsárvizsgálatra.Ha a cica bágyadt lesz, esetleg hányni kezd és/vagy nagy mennyiségű híg bélsarat ürít, akkor haladéktalanul forduljon orvoshoz.

Vissza a kérdésekhez