Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot kívánok,

Tegnap a szuka kutyám átesett az ivartalanításon. Ezzel lenne pár kérdésem. Tegnap reggel levittem sétálni a műtét előtt, de nem kakilt. a műtétet követően sem. Még a mai nap sem produkált kakit, csak pisilt. Ez normális ilyen esetben? Tegnap nem adtam neki enni, ma már egy kicsit kapott.Sokat fekszik, pihen, nem mer mozdulni a tölcsérrel. Ha ruhát tennék rá, az mennyire lenne veszélyes, ruha megvédi a varratot?
Szabad-e emelgetni? Mindig az ágyon alszik, de nem engedem most neki, hogy felugorjon, arra gondoltam akkor felemelem, csak nem tudom szabad-e.
Előre is köszönöm válaszát

2018.04.15

Állatorvos

Előfordul, hogy műtét után nem kakilnak a kutyák, mert a hasi seb fáj. Ilyenkor célszerű inkább puha ételekkel kínálni őt az első napokban, hogy a bélsár ne legyen kemény, könnyen ürüljön. Természetes, hogy a kutya sokat fekszik, hiszen fáj a hasa. Kap fájdalomcsillapítót? Ha nem, akkor kérjen orvosátől kutyáknak való készítményt. Embereknek való tabletták közül az Algopyrin használható néhány napig. A ruha nem védi meg a sebet, ha a kutya nyalogatni akarja, ennek ellenére nem kell egész nap rajta tartani a gallért. Ha van olyan időszak, amikor rögtön észreveszi, ha a kutya piszkálja a sebet, akkor leveheti egy kis időre a gallért (séta, etetés, simogatás). Figyelni kell, mert a kutyák tudják, hogy a gazdi nem engedi a nyalogatást ezért a gazdi előtt nem bántják a sebet, de ha átmegy egy másik szobába, akkor rögtön piszkálhatják a sebet. Ha a kutya magától felugrik az ágyra, akkor nyugodtan felmehet rá és óvatosan, a mellkasát és popsiját is megtámasztva fel is emelheti őt.

Vissza a kérdésekhez