Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

JÓ napot kívánok! Azt szeretném kérdezi hogy: szokták vágnia hörcsögöknek a körmüket

2012.12.19

Állatorvos
Ha túlnő a karmuk akkor le kell vágni.

Jó napot kívánok.Azt szeretném kérdezni,hogy ön szerint nem jár túl sok gond egy afrikai fehér hasú törpesünnel.

2012.12.04

Állatorvos
Erre a kérdésre csak Ön tudhatja a választ, mert mindenkinek más a mércéje. Olvasson el mindent, amit erről az állatról tudni kell, látogasson el egy tenyészetbe. Ha a megszerzett információk alapján úgy gondolja, hogy felelősen tudja vállalni a kis jószágot, akkor vágjon csak bele a sünitartásba.

Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni hogy kaptunk egy 9 hónapos havanese kiskutyát az állat menhelyről. Panel lakásban tartjuk semmi gond nincs vele szobatiszta. Csak annyi gond van vele, hogy egyedül nem marad el, ha egyedül van hagyva nyüszít ugat, ha van otthon valaki akkor egy hangját sem hallani. Szeretném megkérdezni hogy hogyan lehetne leszoktatni arról, hogy ne ugasson ne nyüszítsen, ha egyedül van. Hallottam az ugatást gátló nyakörvről érdemes venni és kipróbálni? Nem szeretnénk e miatt a kutyust elveszíteni mert zavarja a szomszédokat. Válaszát előre is köszönöm

2011.12.10

Állatorvos
Ez nem olyan probléma, amit ugatást gátló nyakörvvel lehetne megoldani. A kutya azért nyüszít, mert szorong attól, hogy egyedül marad (szeparációs szorongás). Ezen csak türelemmel lehet segíteni. Gyakorolni kell azt, hogy a gazda távozása és érkezése egy teljesen normális, hétköznapi dolog. Amikor elmennek ne nyugtatgassák a kutyát, ne foglalkozzanak vele, hanem egyszerűen csak menjenek. Fokozatosan növeljék a távol töltött időt (először csak 1-2 perc az ajtó előtt, majd 5 perc, negyed óra, stb). Fontos, hogy a hazatérés körül se legyen felhajtás, ne vígasztalják az állatot, csak néhány perc után foglalkozzanak Vele. Fontos, hogy a távol töltött időt úgy növeljék, hogy mindig azelőtt "térjenek haza", mielőtt a kutya nyüszíteni kezdene. Ezzel a fokozatos hozzászoktatással a kevésbé súlyos esetek általában megoldódnak. Ha mégsem, akkor szükség lehet állat viselkedésterápiában jártas szakember segítségére.

Jó napot kívánok! Azt szeretném kérdezni, hogy idős ivartalanított nagytestű (kicsit súlyosabb mint kéne) kutyámnak melyik fajta prémium tápot ajánlaná? (A legjobb minőségűre gondolok). Válaszát előre is köszönöm!

2011.08.18

Állatorvos
Nagytestű, idős kutyának mindenképpen olyan tápot érdemes választani, melynek összeállítása során figyelembe veszik a kutya életkorából, méretéből, életviteléből fakadó szükségleteket. Amit nagyon fontos, hogy időskorú kutyának készült tápot (általában Senior felirattal jelölve) válasszunk kedvencünknek. Az idős kutyáknak készül tápokban a fehérje tartalom csökkentett, hogy lassítsa az idős korban kialakuló esetleges veseproblémákat. Nagytestű kutyák esetében idős korban gyakoribbak az izületi problémák, melyek gyógykezelése vagy kialakulásuk lassítására zöldkagyló kivonatot javallott etetni kedvencünkkel. Néhány táp már tartalmaz zöldkagyló kivonatot, pl. Real Nature Senior L/XL, ilyenkor nem szükséges plusz kiegészítést adnunk az állatnak. Ha azonban nem tartalmaz izületvédő kiegészítést a táp, akkor célszerű pl. Luposan Gelenkraft táplálék kiegészítőt adni kedvencünknek, hogy lassítsuk az izületi problémák kialakulását. Említette még, hogy kedvence ivartalanított. Ivartalanított állat energia igénye kevesebb, mint a nem ivartalanított állatoké. Sokszor ezt gazdik nem tudják, így ha kedvencüket ugyanazzal táplálják a z ivartalanítás után és a napi mennyiséget sem csökkentik, akkor előfordulhat, hogy elhízik a kutya. A tápokon levő etetési útmutató nem szentírás - a megadott mennyiséggel kezdje el etetni kedvencét, de ha 1-2 hét után azt veszi észre, hogy testsúlya gyarapodik, akkor mindenképpen csökkentse a mennyiséget 5-10%-kal.
Vissza a kérdésekhez