Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Menhelyről hoztam(vettük) el egy kis cicát,2-3 hónapos körüli,kisfiú.Pár napja van nálunk.Panelos cicus.Mikor elhoztam, azt mondták egészséges,s igazolást is kaptunk.Továbbá kaptunk,egy kiskönyvet az oltásairól. Sajnos most vettem észre,hogy: Nagyon vakarja a fületővét,s sebes.Gyorsam megfürdettem,majd Betadennel le kezeltem a sebet,s Sudocreamot is raktam a sebére.Érdeklödnék,hogy milyen szert vegyek a patikában amit ilyen kis cicának lehetne adni.Továbbá.ha betegen hoztam a menhelyről,lehet hogy még a féreghajtót s a többi az oltási kiskönyvben szerepelt állítások sem igazak? Szeretjük a kiscicust,nem szeretnénk ha baja lenne.Orvoshoz nem tudom elvini,anyagi helyzettem miatt.

2015.09.17

Állatorvos

Remélhetőleg a menhelyen igazat mondtak, hiszen állatszerető emberekről van szó és valószínűleg a legjobbat akarják kis védencüknek. Nézzen bele a kiscica fülébe. Ha törmelékes feketés-barna váladékot lát benne, akkor a kiscica valószínűleg fülrühös. Ha anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy gyógyszert vásároljon a kölyöknek, akkor vegyen paraffin olajat patikában és törölje ki a cica fülébe két naponta paraffinos vattával. Közben próbálja meg a lehető legnagyobb mennyiségű váladékot eltávolítani. A seb környékéről nyírja le a szőrt és fertőtlenítse hígított Betadine oldattal a területet naponta kétszer. A féreghajtó kezelést mindenképpen ismételje meg két hét múlva (az előző kezeléshez képest). Ha ürül féreg, akkor a kezeléseket addig kell két hetente alkalmazni, amíg a tabletta hatására ürül féreg.

Vissza a kérdésekhez