Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Tegnap kapta meg a 4 hónapos kiskutyam a veszteség elleni oltást es a chipet szokasos fereghajtoval. Este sajnos talaltam a kakiaban egy férget. Kérdésem lenne, hogy forduljunk e megint orvoshoz vagy vegyünk a fressnapf-os gyogyszerbol? A kiskutya néha eszi a kakiát is. Nehéz megszabadulni a fergektol? Emberre is lehet veszélyes? Koszonom a válaszát!

2019.01.03

Állatorvos

Egyes férgek az emberekben is megtelepedhetnek. Ennek ellenére nem kell aggódni, mert alapos kézmosással, a bélsár azonnali összeszedésével a fertőződés elkerülhető. Nagyon valószínű, hogy orsóféreg ürült (“makaróni”), amivel a friss bélsárból nem lehet megfertőződni, mert kb. 1 hét kell, amíg a környezetben kialakul a fertőzőképes lárva. Sokkal gyakrabban fertőződik az ember homokozókból, földdel való érintkezés során, mint a saját kutyától. Ha orsóféregről van szó, akkor 2 hetente kell féreghajtó tablettát adni mindaddig, amíg a kutyából a gyógyszer hatására ürül féreg. Nagyon hasznos ilyenkor az Advocate csepp is, mert az nem csak a bélcsatornában lévő kifejett férgeket pusztítja el, hanem a zsigerekben lévő lárvák ellen is hatékony.

Vissza a kérdésekhez