Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot!
Péntek óta bővült a család egy Labrador kölyökkel, aki most lesz 8 hetes és az a problémám hogy a kutya túl ragaszkodó. Mindenhova követ. Ha berakom a kenneljébe játék és potyizás után egyből elkezd nyüszíteni és ugatni mihelyst hátat fordítok neki és elkezdek a ház felé haladni, de ha berakom aludni, akkor meg sem mukkanik, csak ha “dolga” van.
Továbbá este benn alszik velünk egyenlőre és mindíg kimászik a kis ágyikójából(egy láda tele rongyokkal) és az ágyam mellé fekszik. Hogy tudom erről leszoktatni hogy ne vonyítson ha elmegyek és ne kövessen mindenhova? Ha elzárom egyből visít.

2015.06.20

Állatorvos

A kutya részéről ez teljesen természetes viselkedés. Egy kölyöknek, aki eddig egy falkába tartozott, most ön lett a családja. Egy kölyök állat normális viselkedése, hogy nem akar eltávolodni a falkájától. Ha nem okoz önnek gondot, akkor tegye a kölyök ágyát az ön ágya mellé az első időben, ez sokat segít neki. Töltsön időt a kennelben is a kölyökkel, mert így azt csak a rossz dolgokhoz köti. Töltsön minél több időt a kölyökkel és fokozatosan növelje a távol töltött időt. Lehetőleg akkor hagyja magára a kiskutyát, ha alaposan elfáradt és jóllakott. Ha a kennelben hagyja, akkor játsszon vele ott is egy kicsit és hagyjon ott neki valami izgalmas rágcsálnivalót vagy játékot. Gyakorolja azt, hogy először csak rövid időre megy el, majd azelőtt visszatér, hogy nyüszíteni kezdene, ilyenkor nagy dicséret jár. Fokozatosan növelje az időt. Azt semmiképpen ne csinálja, hogy bezárja a kennelbe, elmegy, majd visszafordul annak hatására, hogy a kiskutya visít.Ezzel azt tanulja meg, hogyha visít, akkor jön a gazdi. Ne hagyja sokat sírni a kölyköt, vegye figyelembe, hogy alapvető biológiai igénye, hogy társaságban legyen. A sok sírás ártalmas egy kutyakölyöknek is, ugyanúgy, ahogy egy emberi csecsemő számára is az. Ahogy a kutya nő és több időt tölt önökkel, úgy majd szépen megoldódnak ezek a problémák, legyen türelmes. Jó, ha a kiskutyának kialakítanak egy napirendet, így már előre tudni fogja, hogy mikor jön a kennelben töltött időszak, így könnyebben viseli majd.

Vissza a kérdésekhez