Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jónapot kívánok!
Azzal a gondol fordulok önhöz hogy a kutyám(10 hónapos Shih-Tzu kislány) vakarózik és nyalja magát egyfolytába de ugy hogy már sebek is vannak mind a vakarózás,de van amelyik magátol keletkezett, betadinnel kenegetjük de nem látszik hogy használna-e mert állandóan csak vakarózik, voltunk állatorvosnál is de ugyan azt mondják hogy allergia, de már kezdjük azt hinni hogy súlyos beteg. Kérem segítsen.Köszönöm

2018.06.22

Állatorvos

Kapott már valamilyen kezelést? Diétázik már? A leírása álapján tényleg elég valószínű, hogy allergiás az állat, de számos lehetőség van a tünetek enyhítésére és arra is van lehetőség, hogy kiderítsék mire érzékeny. Első körben nagyon fontos az alapos parazitaellenes kezelés. Ezen kívül el kellene kezdeni diétázni (pl.: Select Gold Sensitive Junior). Nagyon fontos, hogy csak a kiválasztott tápot egye és semmi mást, még jutalomfalatot sem kaphat, csak tiszta vizet. Ha táplálékallergiás a kutya és sikerült olyan tápot találni, amire nem érzékeny, akkor néhány hét alatt enyhülnek a tünetek. Lehet ezen kívül fürdetni a kutyát kifejezetten allergiás állatoknak való samponnal (pl.: Allermyl) és bőrtápláló készítményeket is kaphat.. Beszélje át állatorvosával a helyi kezelési lehetőségeket is, esetleg szükséges esetén gyógyszeres kezelés is megfontolandó. Allergiateszt elvégzése is szükséges lehet, ha a diéta és a parazitaellens kezelés nem hoz megoldást.

Vissza a kérdésekhez