Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jónapot. Lehet egy kisemlősöm, és azt szeretném kérdezni, hogy a nyúl vagy a patkány okosabb, illetve melyikkel lehet játszani, trükkökre tanítani. Egy 3 éves gyerek mellett melyik ajánlott jobban?

2019.02.12

Állatorvos

Én nem szeretek állatokat összehasonlítgatni…Kicsi gyerek mellé én mindkét állatfajt csak szoros szülői felügyelet mellett tartanék. Mindkettő érzékeny lehet a hirtelen mozdulatokra, a zajra, az erősebb szorításra. A három éves gyerekek még nem képesek arra, hogy mindig körültekintően viselkedjenek és ha mérgesek, akkor is finoman nyúljanak az állathoz. Végig kell gondolni, hogy megoldható-e, hogy a kicsi gyerek csak felügyelet mellett találkozik az állatokkal. Ha igen, akkor bármelyik alkalmas kedvencnek. Egy szelíd patkány éppen olyan kedves, mint egy szelíd nyuszi. Végig kell gondolni, hogy mekkora helyet tudnak biztosítani az állatkának, hiszen egy nyuszi férőhelyigénye nagyobb és tartása is relatíve drágább (több étel, nagyobb ketrec, oltások).

Vissza a kérdésekhez