Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jónapot !
Van egy 2 éves csivavánk és amikor ideges folyton köhögni kezd de ez csak egy ilyen 10-20 perces folyamat.Mit tehetünk ez ellen ??
Következő kérdésem : ugyan igy a csivavával kapcsolatosan .
Csak a Pedigree tápot eszi meg mást nem mit adjunk neki milyen fajtát amit biztos hogy megeszik ?
3. kérdésem : nincs sok mindene a kutyusinknak csak etető-itató,fekvőhely,póráz-hám-nyakörv,egy pár ruha, játék ez ön szerint elég vagy nem ??
Válaszát köszönöm !! 🙂

2015.06.16

Állatorvos

A kistestű kutyáknál elég gyakran előforduló légcsőprobléma a tracheacollapsus. Lehet, hogy az önök kutyájánál is ez a probléma, de vizsgálat nélkül én nem mondhatok biztosat. Ez egy anatómiai probléma. A kutyák légcsöve C-alakú porcokból áll, amelyek szabad végeit egy szalag köti össze. A C-alakú porcok lehetnek különböző mértékben ellapultak és a szalag ezáltal hosszabb, így a légcső könnyen összenyomódhat, ami köhögést eredményez. Az ilyen kutyák izgalom hatására is köhögnek. Ezt a problémát röntgen vizsgálattal lehet bizonyítani. Amíg csak alkalmanként jelentkezik a probléma, nem szükséges gyógykezelni. Ahogy a kutya idősödik és a porcok veszítenek a rugalmasságukból, a probléma súlyosbodhat, ilyenkor már gyógyszeres kezelésre van szükség. Van műtéti megoldás is, de ezt csak nagyon súlyos esetekben szabad elvégezni. Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy milyen tápot fogyaszt el biztosan a kutya. Többfélét ki kell próbálni a prémium tápok közül (pl.: Real Nature, Select Gold, Premiere, Royal Canin, Hill’s, Eukanuba, Purina Pro Plan, Happy Dog stb…..). Először mindig a legkisebb kiszerelést vásárolja meg. Fontos, hogy soha ne váltson hirtelen tápot, ezt mindig 5-7 napos átmenettel tegye úgy, hogy az új táp arányát fokozatosan növeli, míg a régiét csökkenti. Szerintem nem fontos, hogy a kutyának sok tárgya legyen, az a fontos, hogy Ön sokat sétáljon vele és sokat játszanak közösen. Jó megoldás, ha egyes játékokat egy időre eltesz, majd újra előveszi őket, így megint újdonságként hatnak.

Vissza a kérdésekhez