Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kalitka, mint játszóház

2019. szeptember 03.

Kalitka, mint játszóház

Házikedvencként tartott madarunk megérdemli, hogy a legjobb környezetet biztosítsuk a számára. Nagy örömet okozhatunk neki azzal, ha kalitkájába a legfontosabb kiegészítőkön felül izgalmas játékszereket is behelyezünk. Általuk nem csak jól érzi majd magát papagájunk, hanem testmozgásra is ösztönözhetjük, és a jó közérzet, valamint az aktív életmód egészségének megőrzéséhez is hozzájárul.

Jó, ha tudjuk, hogy, ha szárnyasunk sokat unatkozik, akkor magatartásproblémák jelentkezhetnek nála, ezért is fontos, hogy legyenek olyan tárgyak a kalitkájában, amelyekkel lefoglalhatja magát. Persze az is sokat számít, hogy a mi magunk mennyit tudunk foglalkozni madarunkkal, de természetes, hogy nem lehetünk mindig mellette.

A szabadon élő madarak rengeteget repülnek és mozognak, amikor például élelem után kutatnak. Kedvtelésből tartott madarunknak viszont egyáltalán nem kell megküzdenie az ennivalóért, így másképp kell beiktatni az életébe a mozgást. A játékszereknek, valamint a rendszeres mozgásnak több előnye van, mint gondolnánk:

  • Segíthetnek, hogy papagájunk mentálisan és érzelmileg is fejlődjön.
  • Ha mi is beszállunk a játékba, erősödhet a köztünk lévő kötelék.
  • A mozgás fenntartja a váz és izomrendszer egészségét.
  • Egészségesebb keringési rendszer.
  • Csökkenhet a stressz és a félelemérzet.
  • Javulhat az anyagcsere.
  • Növekedhet a fizikai erőnlét és fejlődhet az egyensúlyérzék.
  • Boldogabbá válhat csőrös pajtásunk.

A játékok kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy azoknak ne legyenek olyan éles vagy szúrós részeik, amelyek sérüléseket okozhatnak a madárnak, és győződjünk meg arról, hogy például a fa részek nem mérgező anyaggal lettek lekezelve. Kerüljük az olyan gyenge műanyagokat, melyek eltörhetnek, megrepedhetnek. Ezek mellett szempont lehet az is, hogy könnyen tisztán tartható legyen a játékszer. Továbbá igyekezzünk kedvencünk méretének megfelelő nagyságú játékok közül válogatni.

A 15 cm-es AniOne karika például remek lehet a kisebb tollasok számára. Akár hintaként is funkcionálhat. De érdemes beszerezni még például fából és kötélből készült madárlétrát, pamut alapanyagú spirálmászókát, és olyan játékszereket is, amelyekhez például tükör és/vagy csengettyű is tartozik. Ezek a kiegészítők még jobban képesek felkelteni csőrös barátunk figyelmét.

AniOne madár mászóka karika 15cm

Ha elég nagy a madárlak, akkor egy egész AniOne játszótér is bekerülhet az aljára. Lehet rajta mászni, hintázni, csipkedni a kötelet, és persze pihenni is. A természetes fa és a kötél hosszantartó és biztonságos játékélménnyel szolgál minden papagáj számára. Amennyiben a kalitkán belül nincs elég helyünk hozzá, ha papagáj-biztos a szobánk, akkor akár kinti szórakozásnak is tökéletes lehet.

AniOne madár játszótér természetes fa 35x29x25 cm