Kávéfa, bikacsök, szárított hús – a természetes rágókák előnyei

2020. november 01.

Kávéfa, bikacsök, szárított hús – a természetes rágókák előnyei

Kutyánk optimális egészségének fenntartása érdekében a kiegyensúlyozott étrend kialakítása kulcsfontosságú. És nem csak a főétkezéseknek kell minőségi alapanyagokból készült eleségekből állniuk, hanem a csemegéknek is. A természetes finomságok egyre népszerűbbek a lelkiismeretes kutyagazdik körében, akik már megértették azt, hogy a jutalomfalatok esetében sem elegendő a finom íz.

Mivel nagyon sokféle rágcsálnivaló került forgalomba, így elsőre nehéz lehet megtalálni a megfelelőt, hisz megannyi íz, forma és méret között válogathatunk. Fontos, hogy mindig elolvassuk a csomagoláson feltüntetett összetevőket, és lehetőleg kerüljük azokat, amelyek valamilyen mesterséges adalékanyagot, ízfokozót, tartósítószert tartalmaznak. A legjobb, ha olyan termékeket választunk, amelyek minőségi húsból és zöldségekből állnak. Így elkerülhetőek a kellemetlen mellékhatások.

Kávéfa

A kávéfáról tudnunk kell, hogy bár a kávébab növény része, nevével ellentétben, nem tartalmaz koffeint, vagy egyéb, a kutyára nézve káros méreganyagot. Érdekes textúráját és édes illatát a legtöbb négylábú imádja. Keménységének köszönhetően hosszantartó rágásélményt biztosít. A kávéfa rágása során finom farostok válnak le a botról, melyek segítik a fogak és az íny tisztulását, így a száj higiéniája is támogatva lesz. Az apró fadarabokat nyugodtan lenyelheti az eb, hiszen könnyedén emészthetőek. Kis- és nagytestű kutyusok számára is ideális választás, sok esetben több méret közül is választhatunk. További előnye, hogy csemegeként és játékként egyaránt funkcionálhat, nyugodtan dobjuk el kedvencünknek, és kérjük meg, hogy hozza vissza.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/chewies-ragobot-kavefa-s-1db/

Bikacsök

A bikacsök, azaz a szárított ökörfark, szintén egy 100%-ig természetes finomság. Állati eredetű fehérjékben gazdag, nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat. Remek rágcsálnivaló a kölyökkutyák számára is. Amellett, hogy ízletes és élvezetes a rágása, a fogakat is ápolja és erősíti a rágóizomzatot. A csekély zsírtartalomnak köszönhetően nem kell tartanunk attól, hogy rendszeres fogyasztása elhízáshoz vezethetne, de azért soha ne tegye ki a napi élelmiszer-bevitel több mint 10%-át.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/multifit-kutyasnack-bikacsok-350g/

Szárított hús

A kíméletesen szárított húsok ropogósak, ízletesek és egészségesek. Ahogy a többi 100%-ban természetesen finomságot, így például a szárított csirkemellet is fogyaszthatják érzékeny gyomrú kutyusok is. Remek kiegészítő, akkor is, ha a RAW diétát vezettük be. A természetes csemegék az immunrendszert is támogatják, amihez például elengedhetetlen a húsokban megtalálható fehérje. A szárított húsok minden esetben zsírszegények, így bátran alkalmazhatjuk őket a tréningek során is jutalomfalanként.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/9xpremiere-csirkemell-szaritott-70g/