Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!
Van egy 8 éves kutyám aki már jó pár éve könyök diszplazias. A jobb konyoke súlyosabb. De most nagyon aggódok érte mert azt vettem észre hogy egy fel éve a jobb hátsó lábára is elkezdett sántikálni de most már rá sem tehénkedik. Kedve az remek meg egyébként szaladgál is. Viszont már egy jó idelye nem viszem sétálni mert látom hogy nem bírja. Ezzel most jót teszek vagy nem ? Mert azt is hallottam hogy a diszplazias lábat rendszeresen mozgatni kell. Kinti benti kutya de éjszaka kint alszik. Viszont a hideg nem ronthatja meg jobban a lábát? Az jobb lenne neki ha bent aludna este? Mit tudnék meg érte tenni? Fájdalomcsillapítót is szed és zoldkagyloport is.
Köszönöm

2018.11.13

Állatorvos

A hideg idő nem kedvez az ízületeknek, ezért mindenképpen jó, ha bent alszik a kutya. Készültek röntgen felvételek a végtagokról? Tudjuk, hogy milyen állapotban vannak az ízületek? Ennek ismeretében lehet akár fizioterápiás kezelést végezni (www.kisállatfizio.hu), esetleg meg lehet próbálkozni az akupunktúrával, mint alternatív lehetőséggel. Többféle gyógyszer létezik, táplálékkiegészítőkben is van választék. Azt valóban jól tudja, hogy egy ízületi problémákkal küszködő állat esetében nagyon fontos, hogy megőrizze a mozgékonyságát, vagyis neki megfelelő kímélő módon aktívnak kell maradnia.

Vissza a kérdésekhez