Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos! 2 éves a cicám. Egyik napról a másikra kezdte el, hogy nem hajlandó megenni a nedves eledelt amit azelött megevett. Több ízvariációt kapott pici kora óta reggel és este. Kaptam egy tanácsot, hogy hagyjam el a reggelit és adjak magasabb tápértékű szárazat és csak vacsira adjak nedveset neki. De így sem hajlandó megenni a nedveset most már kb 4. napja. A szárazat eszik és a virslit is. Kipróbáltam 2 másik márkájú nedveset azt is ott hagyta.
Egyént meg közérzetileg semmi gond nincs vele.
Mi lehet a probléma?

Elöre is köszönöm a választ.

2019.06.09

Állatorvos

Ha hirtelen megváltoznak egy állat étkezési szokásai, akkor mindenképpen érdemes orvoshoz menni. Lehet, hogy van a szájüregében valami olyan elváltozás, ami kellemetlenséget okoz, ha nedves tápot eszik. Az is lehet, hogy a nedves eledel fogyasztása közben érte valami kellemetlenség a cicát, és ezért utasítja el. Ha nincs semmi betegség a háttérben, akkor nem baj, ha csak szárazát eszik egy macska, csak legyen előtte mindig ivóvíz.

Vissza a kérdésekhez