Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Nő/Úr!
Van egy négy éves kiskutyám akinek mostanában bőrproblémái vannak. Pár éve bolhás volt de sikerült kikezelni akkor is elég csyúnya volt a bőre.
Jelenleg elég sok seb van rajta ami pár milliméteres felülete szürkés-sárgás lerakódás. körülötte piros udvarral. Van ahol csak pattanásszerű kiütések vannak. Vettem neki bolha elleni sampont és spray de eddig nem nagyon használt. Altalában a két hátsó lábánál, faroktőnél vannak a sebek, néhol a hátán és tejed a feje felé is. Nemiszerve körül is akad és pisilés után egy-egy vércsepp is látható. Elég sokat vakarózik. Mi lehet ez, újra bolhás lenne? de régebben nem voltak ilyen jellegű sebek rajta. Természetesen orvosohoz is viszem. Üdv: Emma

2013.08.09

Állatorvos
Leggyakrabban bolhaallergia esetén van elváltozás az Ön által leírt területen. Ilyenkor elegendő 1-2 bolhacsípés is a tünetek kialakulásához. Ilyen állatoknál olyan bolhairtót kell használni, ami riasztó hatású is (pl.Duowin spot on). Bűzmirigy problémák is okoznak hasonló elváltozásokat. Ha a kutya nem bolhás és a bűzmirigye is rendben van, akkor érdemes bőrkaparék vizsgálatot végezni, hogy a kórokozó célzott kezelésére legyen lehetőség. A bolhákon kívül más dolgokra is lehet allergiás az állat, de biztosat csak allergiateszttel lehetne mondani.
Vissza a kérdésekhez