Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor úr! A múltkor javasolta a fogkő ellen a PlaqueOff készítményt, melyet be is szereztem. Kb. 1 hétig tudtam a cicánk konzerv ételbe belekeverni(nagy hiszti árán megette), de most már abszolút nem eszi meg azt az ételt amibe beleteszem neki. Hogyan etessem meg a cicával? Májkrémbe és tojássárgájába is próbáltuk, de nagyon utálja. Tud nekem tanácsot adni ez ügyben? A tejtermékeket enélkül a por nélkül sem eszi meg kicsi kora óta, így a joghurt és tejföl is kizárt.
A másik kérdés, hogy a lakásban lévő huzattól begyulladt az egyik szeme. A kamilla tea hatásos (általában csak alvás után váladékos a szeme és ott foltot hagy a szőrén ha letisztítom), de van valami gyorsabb hatású készítmény recept nélkül (ami könnyebben alkalmazható mint a teával mosogatás, mert ezt sem szereti)? Segítségét előre is köszönöm. Üdvözlettel: Anita

2012.05.31

Állatorvos
Sajnos minden cica egyéniség, nehéz megmondani, hogy milyen formában fogadja el a táplálékkiegészítőket. Sok cica sehogyan sem....Próbálja meg esetleg az olajos halat, mert annak nagyon átható szaga van és vannak esetek, amikor beválik. Enyhe kötőhártya gyulladást csak helyileg kell kezelni. Recept nélkül kapható a bórvíz, ami hatékony lehet. Sajnos ugyanúgy törölgetni kell a szemét, de legalább nem kell minden nap frisset csinálni. Ha néhány napon belül nem gyógyul meg a cica szeme, akkor lehet, hogy antibiotikumot, esetleg gyulladáscsökkentőt tartalmazó szemcseppet kell majd használnia, ezek viszont receptkötelesek.
Vissza a kérdésekhez