Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor Úr/ NŐ!
A lányomék Londonban élnek.Van egy csivava kiskutyájuk,vele van probléma már kb.1 hónapja húzódik.8 éves csivava fiú, ivaros, 5kg testsúlyú.
Amikor Magyarországon éltek akkor is volt már többször ilyen jelenség,akkor Dexafort injekciótól helyrejött,de most nem múlik. 2 hete arra mentek haza,hogy sántikált, a jobb első lábára.
Akkor konzultáltak állatorvossal, aki Meloxidylt javasolt adni neki. Először 1 hét alatt helyrejött , akkor leálltak a gyógyszerrel, egy napra rá visszajött a probléma . Étvágytalan volt és bágyadt. Kapta továbbra is a Meloxidylt.Két különböző orvos látta . Mindkettő azt mondta, hogy tapintás alapján semmi eltérés nem érezhető a lábában. Az első azt mondta , hogy másfél hét múlva ha nem lesz jobban vigyék vissza , addig szedje a gyógyszert, a második azt mondta hogy a következő lépés a röntgen lesz, de várhatnak picit hátha jobban lesz. Úgy döntöttek, hogy a hétvégét megvárják , de ha nem lesz jobban akkor elviszik röntgenre .Végül mivel nem lett jobban, ( illetve a jobb első lábára már nem sántikált,viszont a jobb hátsóra kezdett el ) el is vitték.Egész napra ott kellett hagyni,röntgent készítettek a gerincéről és a lábáról,vér és vizeletvizsgálat készült.Bár semmi eredményt kézbe nem kaptak,az orvos megnyugtatta őket,hogy semmilyen eltérést nem találtak egyik vizsgálatnál sem. Azt mondták a Meloxidylt hagyja el,és Tralieve 20 mg-os tablettát kellett adni neki,2×1/2 tablettát. Nos ez szinte nem használt egyáltalán,napokig kapta.Végül visszatértek a Meloxidylre,attól volt halvány javulás,de időnként szinte az egész kis teste befeszült,kacskán tartotta magát,sántított.Visszavitték ismét, a lányom kérte,hogy nem kaphatná-e azt az injekciót ami egyszer már itthon is használt,akkor azt mondta az orvos,ad neki ő is steroidos injekciót,de előtte legalább 2 nap ne kapja a Meloxidylt. Így is lett.Most pénteken megkapta reggel az injekciót, ( azt mondta a doktornő, hogy ha nem lesz jobb,akkor van nyújtottabb hatású injekció is amit lehet adni ) szinte látványosan javult, már rendes étvágya volt,érdeklődő,játékos lett újra és szinte szaladgált a lakásban. Ma azonban most délutánra újra be van feszülve a teste, ismét sántít.Szeretném, ha Doktor Úr adna tanácsot mit tegyenek, tekintve,hogy Londonban vannak, a jelen pandémiás helyzet miatt haza nem tudnak jönni vele.Már ötletünk sincs mit kellene tenni. Én körzeti orvosi rendelőben dolgozom,ha van valami gyógyszer,szívesen kijuttatnám. Vagy lépjenek tovább vigyék egy harmadik orvoshoz? Köszönöm, ha segítene.

2020.11.24

Állatorvos
Vissza a kérdésekhez