Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor úr/nő!
Van egy másfél éves foxterrier szukám. Kiskorában Pedigree Juniort kapott (kb. fél éves koráig), majd 1 éves koráig Dog Chow-ból kapott először sensitive majd adult tápot. Azóta folyamatosan Chicopee performance tápot eszik. Minden tápváltás fokozatosan történt. Szerelemgyermek, akitől hoztuk tejbe áztatott zsömlét adott neki. Mégis folyamatosan lágy a széklete. A tápváltások után kb. 1 hónapig normális neki, aztán megint lágy, de nincs hasmenése. Úgy tudom, hogy amit most eszik (Chicopee performance – ezt Fressnapfban sajnos nem lehet kapni) prémium táp, a másik kutyám is ezt eszik (bár ő a kölyök tápot) és gyönyörű a széklete!
Illetve két hete kicsit visszavonulósabb, az orra nem nedves, de a kutya nem lázas. Jövő héten tervezem orvoshoz vinni. Lehetséges, hogy az időjárás, illetve a normál rendbe visszaállított falkasorrend az oka, vagy egészségügyi? Tudom, hogy nehéz így válaszolni, de hátha csak „lelki eredetű”. Októberben tüzelt utoljára, a tavaszi elmaradt, de úgy tudom az első tüzelések van, hogy csak évente jelentkeznek.
Köszönöm!

2011.06.19

Állatorvos
Arra, hogy miért változott meg a kutya viselkedése valóban nem lehet vizsgálat nélkül válaszolni. Általában a kutya évente 2 alkalommal tüzel, de egyes egyedek között lehetnek különbségek (5 havonta - 9 havonta stb.) Az álvemhesség idejében (tüzelést követő 2 hónap) lehet más a kutya viselkedése, de ez jelen esetben nem áll fent. Úgy gondolom, hogy egy hasi UH vizsgálattal ellenőrizni kellene a méh állapotát. Ha a méh normális, akkor lehet várni a következő tüzelést. Ha ivartalanítani akarják a kutyát, akkor a tüzelés után célszerű 2 hónapot várni és utána elvégeztetni a beavatkozást. A másik témával kapcsolatban az a véleményem, hogy célszerű lenne egy bélsárvizsgálatot végeztetni. Ha a vizsgálat eredménye negatív, vagyis nem találnak kórokozót, akkor azt javaslom, hogy próbáljon meg olyan összetételű tápot adni a kutyának, amit eddig még nem fogyasztott (pl.: Happy Dog Africa stb.). Figyelje meg, hogy jelentkezik-e a korábbi probléma. Ha a probléma megoldódik, akkor valószínűleg a korábban felkínált tápok valamely összetevőjére érzékeny a kutya.
Vissza a kérdésekhez