Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő!
’14 hónapos bullmasztiff kutyánk jobb első lába fáj, sántít. 8 10 hónapos korában kétszer volt sántítás, akkor adtunk aptofelx szirupot, és 2 nap alatt elmúlt a sántítás, utána adtuk még 1- 2 hétig. Jelenleg ismét -6 hete van ebben az állapotban, egy nagy üveg aptoflex elfogyott, de a sántítás naponta ugyan olyan. duzzadtságot, pirosságot nem látunk, érintésre nem reagál fájdalommal, talpát körmét megvizsgálták, ott nincs baj, azt sem tudjuk, hol fáj neki pontosan. Nem nyalogatja a lábát. Elvittük orvoshoz, röntgen készült, az Orvos azt mondta, a könyöknél van egy kis részen egy mm- es rés, ami nem nagy gond, nem kell megijedni, de lehet hogy a két lábszár csont nem egyszerre növekedett. azt mondta még, hogy ha nem lesz jobb, lehet hogy protézist is be lehet ültetni.Ha nem javul, lehet hogy már így marad, mert szerinte már nem növekszik a csont ilyen korában tovább. De nem állította hogy konkrétan az lenne a fájdalom oka, amit a röntgen képen látott, adott egy injekciót neki és 10 szem gyógyszer Phen- Red phenylbutazon. Ebból 6 szem már elfogyott, de a sántítás a gyógyszer után pár órát enyhül, aztán vissza tér azóta is. A kutya iskolában kaptunk a tanácsot, amikor 4 hónapos volt, hogy fiú kutyának adhatunk csukamáj olajat, azt adtuk naponta egy kk kanállal pár hétig, aztán szünet. Adtunk még neki tojáshéj port napi egy kk kanállal időszakosan. Talán ezekkel rontottuk el? Az orvosunk azt mondta, a D vitamin is sok lehet, mert megállíthatja a csont növekedését. Most nem adjuk Yukanuba tápot kap és hetente párszor főtt csirkebőrt. Étvágya rendben van, 52 kg, nem elhízott.. A házipatikában olvastam, hogy van egy bakteriális fertőzés miatti izületi gyulladás ok is, aggódom, hogy esetleg az e a baj oka. Nem tudjuk, hogy izületi gyulladás e a baja, vagy egyéb, és az mi lehet? A kutya nem tenyésztés célból van velünk, hanem család tagként, nagyon szeretjük, és most megrekedtünk, nem tudjuk, mit tegyünk. Aggasztó ez a hosszúra nyúlt tünet. Röntgen képet próbáltam beilleszteni, de nem sikerült. Hálásan megköszönnöm, ha kapunk Öntől útmutatást. H Zsuzsanna

2018.12.13

Állatorvos

Én azt javaslom, hogy vigyék el a kutyát egy olyan orvoshoz, akinek a szakterülete a kisállat ortopédia. A www.kisallatortopedia. hu oldalon számos jó szakembert talál.

Vissza a kérdésekhez