Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! 2 hete örökbe fogadtunk egy 4 hónapos kölyökkutyát a menhelyről.A 3. kötelező oltását február elején kapta meg.A kutyusnak van egy kisebb sérve a hasánál de mondták hogy ha visszük ivartalanítani akkor a sérvét is megműtik. Az első 3 napba nagyon félénk volt nyilván ez érthető a környezetváltozás miatt, és hasmenése volt ami egy kicsit véres is volt. A menhelyen azt mondták hogy ez azért van mert még stresszes a kutya. Aztán eltelt 4-5 nap utána rendes volt a széklet nem volt hasmenése és véres sem volt. Most pedig a napokba megint lágy a széklete vér pedig csak minimálisan fordul elő benne. Kérdésem az lenne hogy az ételtől van hasmenése a kutyusnak miért lehet benne vér? A vérnek köze van a sérvéhez hogy esetleg attól lehet e vagy az oltás is közrejátszik ebben? Válaszát előre is köszönöm!

2019.02.24

Állatorvos

A friss vér jelenléte vastagbélgyulladásra utal. Menhelyes kölyköknél ez elég gyakori. Többnyire valamilyen parazitás fertőzés áll a háttérben. Vigyék orvoshoz a kutyát. Megkapja majd a megfelelő gyógyszereket (bélsárvizsgálat is szükséges lehet). A sérvnek ehhez nincsen köze. Ha nincs fertőzés a háttérben, akkor okozhatja az is, hogy érzékeny az ételre, amit önöktől kap.

Vissza a kérdésekhez