Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Az lenne a kérdésem,hogy a spánielemnek a szája alsó részén a redőkben szokszor sárgá a nyál ami ott van és nagyon élénk rózsaszínű a bőre pedig ez már szőrös terület és ami zavaró esrős a szaga is! Mit csináljak vele? Hiába törlöm meg ugyan ilyen lesz és nem is nagyon akarja engedni!

2015.04.09

Állatorvos

Spánieleknél elég gyakran előfordul az ajakredő gyulladás. Vigye orvoshoz a kutyát, ahol szakszerűen kezelik majd. A területről le kell nyírni a szőrt, naponta több alkalommal fertőtleníteni kell a bőrt, helyileg (krém, oldat) és egyes esetekben szájon át (tabletta) is kezelni kell a bőrgyulladást. Ha a probléma állandóan visszatér, akkor egyes esetekben megoldást jelenthet egy ajakredő plasztika, melynek során kimetszik azt a területet, ahol összefekszik a bőr. A műtét után a terület jobban tud szellőzni, a redő hiányában nem tud felhalmozódni a  a nyál és különböző szennyeződések, a terület szárazabbá válik, így a gyulladást kiváltó okok kiküszöbölhetők.

Vissza a kérdésekhez