Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

kedves Doktornő!
egyre többet olvasok, hallok a környezetemben a húgykövességről a cicák vonatkozásában. egy kolleganőm cicája is húgyköves volt, s később ennek megfelelően az urinary száraz táp etetésével lehetet megelőzni a húgykövesség következtében kialakult görcsös állapotokat nála. később a veséje elégtelen műkődésének következtében kellett elaltatni a cicát.
a kérdésem az lenne hogy a görcsös állapotok megelőzésének az érdekében ettesem e, urinary száraz táppal, persze nem fentartó eledelként, az 1 év 3 hónapos sterilizált lakásban tartott kandúrkámat. őneki szerencsére nem voltak még hasonló tűnetei. amúgy fajta specifikus e a húgykövesség ? az én Cicám egy sima utcáról befogadott cirmos.
tudja Doktornő én egy lelkiismeretes gazdinak tartom magam, és mindent megteszek a cicámért. köszönöm a válaszát előre is. tisztelettel, levélíró

2015.06.14

Állatorvos

Ha a cica egészséges, akkor nem diétás táppal kell etetni, hanem olyannal, ami segít megelőzni a bajt. Ilyen tápok a benti ivartalanított állatoknak készített eledelek (pl.: Royal Canin Sterilised Young Male). A kórkép perzsa macskáknál például gyakoribb. Hajlamosító tényezőként szerepel a stressz, kevés folyadék felvétele, a nem megfelelő összetételű táplálék és az elhízás. Ha a cica nem iszik eleget, akkor megpróbálhatja nedvesítve adni neki a száraztápot, ha úgy is elfogadja.

Vissza a kérdésekhez