Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Kb 8 hónapja voltunk röntgenen a kb akkor 7 hónapos nagytestű kutyánkal.Akkor kiderült hogy enyhén diszpláziás.(kicsi volt az eltérés)Akkor kapott gyulladáscsökkentőt csonterősítőt és kálciumot.Azóta néha megint elkezd sántítani de ilyenkor a fájdalomcsillapító után max másfél hét és semmi baja.Kálciumot kap folyamatosan és azóta volt még egy csonterősítő kúra.A kérdésem az lenne hogy mitől lehetnek ezek a sántítások és hogy lehetne a számukat a lehető legjobban lecsökkenteni? Illetve még egy olyan kérdésem lenne hogy etetésnél a tálat javasolt e magasabbra rakni neki? Előre is köszönöm!

2017.05.04

Állatorvos

Kedves Gazdi! A nagytestű kutyák növekedési erélye hatalmas, nagyon gyorsan nőnek. Vissza kell fogni a növekedésüket. Nagyon jó minőségű prémium eledelt kapjon, de keveset. A megfelelő mennyiség a zsákon fel van tüntetve, annak csak az alsó határát kapja. Ez sokkal kevesebb, mint amennyit a kutyus meg tudna enni. A kifejlettkori méretét 2 éves korára kell elérni. Sajnos a kiegészítő kalcium adagolással csak ront a kutyus állapotán. Ha sok az energiabevitel, akkor hirtelen, gyorsan nő a testtömeg, a csontok nem tudnak felépülni. Javaslom ne kapjon a kutyus több kalciumot, kapjon viszon kíváló eledelből ( esetleg fajtatápból, de legalábbis nagy testű kutyáknak gyártott eledelből) keveset. A fájdalomcsillapító sem túl jó ötlet, mert elnyomja a fájdalmat és a gyenge csontokat jobban megterheli. Pihenjen a kutyus eleget.

Vissza a kérdésekhez