Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktornő! Kiskutyámat, ami még nem volt hosszú úton autóval (max 20 perc), lehet vinni 6 órás kocsiútra? Egy hónap múlva (4 hónapos lesz addigra) el kell utaznunk 2 napra, de nincs akire bízzuk. Rá lehet szoktatni addig egy ilyen hosszú útra? Esetleg alakítsunk ki a csomagtartóban egy helyet neki? Van ablak a csomagtartón, kapna fényt is ott. Eddig ölben utazott a hátsó ülésen. Válaszát előre is köszönöm!

2017.05.08

Állatorvos

Kedves Gazdi! Javaslom fokozatosan szoktassák hozzá a csomagtartóhoz (csak jól szellőző, ablakos tér jöhet szóba, lehetőleg kapcsolattal az utastérbe). Hosszú útra szállítódoboz javasolt ( akkora legyen, hogy fel tudjon benne állni, nyújtózni tudjon és meg tudjon fordulni). Ha nagy testű, akkor szállítóketrec. Többször is meg kell állni vele az úton. Akár doboz, ketrec vagy a csomagtartó (a biztonságára figyeljenek, ne essen rá csomag) először csak nyitva legyen előtte, tegyenek be jutalomfalatot, magától menjen be. Naponta többször is beugorhat, ha már lefekszik, zárja rá az ajtót, dícsérje és azonnal nyissa ki. A ajtót egyre tovább kell zárva tartani. Ha már beszokott, akkor be kell indítani az autót, majd leállítani. Majd gurulni keveset, többet, majd sokat. Mindíg dícsérje és beszéljen hozzá. Szállítódobozt a hátsó ülésen is elhelyezheti.

Vissza a kérdésekhez